Gümüşhane

19 Eylül Gaziler Günü

16:48 18 Eylül 2016
19 Eylül Gaziler Günü

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Çimen, mesajında, aziz milletin, tarihin her döneminde tüm zorluklara karşı, birlik ve beraberlik içerisinde göğüs gerdiğini ve gazilik mertebesine ulaşan kahramanların her zaman gurur kaynağı olduğunu belirtti.

Gazilerin ülkenin onur kaynağı olduğunu vurgulayan Çimen, şöyle devam etti:

"Üzerinde yaşadığımız coğrafya şehit ve gazilerimizin canları pahasına verdikleri ulvi mücadeleyle gerçekleşmiştir. Milletimiz, vatanı ve bağımsızlığı için tarih boyunca birlik ve beraberlik içinde tüm zorluklara göğüs germiş, gerektiğinde canını vermekten çekinmeden milletimizin daima büyük zaferlere ulaşmasını sağlamıştır. Vatanın bölünmez bütünlüğü, halkımızın huzuru ve güvenliği için büyük bir onurla görev yaparak gazilik mertebesine ulaşan kahramanlarımız gurur kaynağımızdır."

Çimen, 15 Temmuz darbe girişiminde milletin aynı ruhla hareket ettiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"15 Temmuz hain darbe girişiminde de görüldüğü gibi milletimiz, istiklal ve istikbali için hiç çekinmeden canlarını feda etmişlerdir. Birlik ve beraberlik örneği sergileyen aziz milletimizden çok sayıda kahraman, gazilik mertebesine yükselmiştir. Bizler şehitlerimizin, gazilerimizin mirasını layıkıyla gelecek nesillere aktarmak için var gücümüzle çalışacağız. Bu duygularla Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'e gazilik unvanı ile mareşal rütbesinin verilişinin yıl dönümünü ve 19 Eylül Gaziler Günü'nü kutluyor, tüm gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.