Gümüşhane

Gümüşhane yaylalarındaki yol çalışmaları

12:11 21 Ekim 2016
Gümüşhane yaylalarındaki yol çalışmaları

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, yayla yollarında sürdürülen yol çalışmalarına ilişkin, "Bizim yaptığımız iş aslında bir turizm yatırımıdır. Hem ilçe halkına çok büyük bir hizmet, hem de bölge halkına." dedi.

Vali Memiş, beraberinde Garnizon Komutanı Jandarma Albay Cezayir Danışan, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Kürtün Kaymakamı Mehmet Durgut, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar, İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar, Kürtün Belediye Başkanı Ahmet Kanat, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan ile Güvende ve Erikbeli yayla yollarında sürdürülen çalışmaları inceledi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından aktarılan ödenekle Kürtün ilçesi ve Güvende Yaylası arasında beton yol yaptıklarını ifade eden Vali Memiş, toplam 18 kilometrelik yolun 8 kilometrelik kısmının betonlama işinin bittiğini, hava koşullarına bağlı olarak da çalışmaların devam edeceğini söyledi.

Kendisinin göreve başladığı günden itibaren turizm altyapısı olarak değerlendirilen bütün yolları tamamlamak için çalışma başlattıklarına işaret eden Vali Memiş, "Örümcek Ormanları'ndaki yolda olağanüstü bir güzellik var. Bizim yaptığımız iş aslında bir turizm yatırımıdır. Hem ilçe halkına çok büyük bir hizmet, hem de bölge halkına. Trabzon, Giresun ve Gümüşhane illerini kapsayan bir hizmet. Onbinlerce aracın geçtiği bir güzergah. Onun için buranın betonlamasını yapıyoruz." diye konuştu.

Vali Memiş ve beraberindeki protokol üyeleri, daha sonra Erikbeli yayla yolunda yürütülen çalışmaları inceledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.