Gümüşhane

Gümüşhane'de "Engelsiz Yaşam Evi" açıldı

21:01 16 Mayıs 2017
Gümüşhane'de "Engelsiz Yaşam Evi" açıldı

Gümüşhane Belediyesince restorasyonu tamamlanan "Engelsiz Yaşam Evi" düzenlenen törenle açıldı.

Yeni Mahalle'de bulunan hizmet binasında düzenlenen törende konuşan Gümüşhane Valisi Okay Memiş, insanların eksik yaratıldığını belirterek, en büyük eksikliğin hırs, ego ve nefis sahibi olmak olduğunu söyledi.

Özel bireylerin adeta bir nimet olduğunu ifade eden Memiş, "Bunların hiçbirisi bu kardeşlerimizde yok. Ama bizler kendimizi normal kabul edip bu hırslarımızla egolarımızla, nefsimizle sürekli mücadele içerisindeyiz. Baş edemiyoruz. Bizler de bu mücadeleyi veriyoruz. Kendimizi normal kabul ediyoruz ama eksikliklerle doluyuz." diye konuştu.

Memiş, engellilerin hayatlarını kolaylaştırıcı projelerin üretilerek hayata geçirilmesinin önemine işaret etti.

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen de "Engelsiz Yaşam Evi'nin sosyal belediyecilik anlamında ilk hizmetleri olduğu bildirerek, benzeri hizmetlerin artırılması noktasında daha fazla gayret gösterecekleri ifade etti.

Herkesin birer engelli adayı olduğuna işaret eden Çimen, engellilerin sorunlarını çözmek adına bundan sonraki süreçte daha fazla gayret gösterceklerini dile getirdi.

Konuşmaların ardından kurdela kesilerek "Engelsiz Yaşam Evi" hizmete açıldı.

Törene, Vali Memiş ve Belediye Başkanı Çimen'in yanı sıra Gümüşhane Cumhuriyet Başsavcısı Bozan Çevik, Adalet Komisyonu Başkanı Muhammet Hilmi Avan, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar ve diğer protokol üyeleri ile davetliler katıldı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.