Gümüşhane

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

15:52 18 Mayıs 2017
19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Çimen, mesajında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, 19 Mayıs 1919'un, Türk milletinin birlik ve beraberliğinden aldığı güçle hiçbir engel tanımayacağını tüm dünyaya ilan ettiği gün olduğunu belirtti.

Atatürk'ün milli mücadelenin başlangıcı olan bu günü, gençlere armağan etmesinin de son derece anlamlı olduğuna işaret eden Çimen, mesajında şunları kaydetti:

"Gençlerine önem veren milletler geleceğe umutla ve güvenle bakabilirler. İstiklal mücadelemizin sembol günü olan bu günün, geleceğimiz olan gençlere armağan edilmesi son derece anlamlıdır. İnanıyorum ki gençlerimiz, tarihimizden aldıkları ilhamla bu güzel ülkeyi daha da ileri taşıyarak kendilerinden sonraki nesillere daha güçlü, daha müreffeh şekilde emanet edecektir. Gençlerimizin umutla parıldayan gözlerinde, coşkuyla çarpan kalplerinde, Kurtuluş Savaşımızı zaferle taçlandıran iradenin, kararlılık ve inancı görüyoruz. Türkiye’nin müreffeh yarınları için umudumuz, en büyük gücümüz gençlerimizdir. Bu düşüncelerle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, tüm gençlerimizi ve vatandaşlarımızı en kalbi duygularımla selamlıyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.