Gümüşhane

Gümüşhane Valisi Memiş:

09:31 27 Haziran 2017
Gümüşhane Valisi Memiş:

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, "Bütün hemşehrilerimizi ilimizin doğal ve tarihi mekanlarını görmeye davet ediyorum." dedi.

Memiş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Limni Gölü Tabiat Parkı'nın Torul ilçesine bağlı Zigana köyünde bulunduğunu anımsatarak, gölün il merkezine 45, Zigana turizm merkezine ise 5 kilometre mesafede olduğunu ifade etti.

Limni Gölü'nün, Orman ve Su İşleri Bakanlığınca yaklaşık 13 yıl önce tabiat parkı ilan edildiğini vurgulayan Memiş, sarı çam ve ladin türünün yoğun olduğu sahanın piknik ve kamp amaçlı kullanım için uygun olduğunu aktardı.

Memiş, alanda giriş kontrol kulübesi, otopark, büfe, kamelya gibi sosyal donatılar ile 11 bungalov ev bulunduğuna işaret ederek, 11 bungalov evin ise yapımına devam edildiğini dile getirdi.

Limni Gölü Tabiat Parkı ile Zigana kayak merkezi arasındaki 5 kilometrelik yolun yapıldığına dikkati çeken Memiş, "Nefis bir yol yaptık. Trabzonlu hemşehrilerimiz sahilden yarım saat ya da 45 dakikada Limni Gölü'ne konforlu bir seyahatle ulaşabilecekler. Beton yolun üzerine sıcak asfalt da yapacağız." diye konuştu.

Memiş, Limni Gölü Tabiat Parkı'nın statüsü dolayısıyla yapılaşmaya kapalı olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

"Bu alandaki çalışmaları titizlikle takip ediyoruz. Limni Gölü, Gümüşhane'nin Uzungölü'dür. Bize göre, Doğu Karadeniz Bölgesi'nin ikinci Uzungöl'ü, Limni Gölü'dür. Muhteşem bir yer, bütün hemşehrilerimizi ilimizin doğal ve tarihi mekanlarını görmeye davet ediyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.