Gümüşhane

AA fotoğraflarıyla 81 ilde "15 Temmuz" sergisi

14:46 12 Temmuz 2017
AA fotoğraflarıyla 81 ilde "15 Temmuz" sergisi

Gümüşhane Valiliği, Gümüşhane Belediyesi ve Anadolu Ajansının (AA) katkılarıyla düzenlenen 15 Temmuz temalı fotoğraf ve resim sergisi açıldı.

15 Temmuz Zafer Meydanı'nda düzenlenen ve açılışına TRT binasındaki olaylarda yaralanan Yaşar Parlak'ın da katıldığı sergide, öğrencilerin gözünden 15 Temmuz'u anlatan resimler ile AA muhabirlerinin darbe girişimi sırasında ve sonrasında çektiği karelerin bulunduğu 15 Temmuz konulu fotoğraflar yer alıyor.

Serginin açılında konuşan AK Parti Gümüşhane Milletvekili Hacı Osman Akgül,15 Temmuz'un sadece 15 Temmuz gecesi gerçekleşen olaylarla değerlendirilmesinin eksik kalacağını söyledi.

Akgül, Türkiye'nin gelişerek, büyüyerek, güçlü bir ülke halinde hedefine emin adımlarla ilerlemekte olduğunu belirtti.

Akgül, emperyalist ülkelerinTürkiye'nin gelişimine de engel olmaya çalıştıklarına dikkati çekerek, "Bu gelişmeye engel olurken en büyük güçleri içimize sızmış olan ihanet şebekeleridir. Bu ihanet şebekelerinin başında da FETÖ terör örgütü gelmektedir. 15 Temmuz'a gelirken yaşadığımız bazı olayları doğru analiz etmiş olabilseydik belki 15 Temmuz bu kadar büyük bir yıkım meydana getirmeyecekti. İmtiyazını kaybetmiş bütün kesimler 15 Temmuz darbe girişiminin karşısında dik duramadılar. O gece darbe girişimin bu millet kurşunlara göğüs gererek engellemiştir." ifadelerini kullandı.

-"Anadolu Ajansı fotoğraflarıyla sergimize büyük bir zenginlik kattı"

Belediye Başkanı Ercan Çimen de 15 Temmuz darbe girişiminin daha somut göstergelerle anlaşılabilmesi için fotoğraf sergisi düzenlediklerini söyledi.

Sergide öğrencilerin gözünden 15 Temmuz'u anlatan 185 eserin ve darbe girişimine ilişkin Anadolu Ajansı muhabirlerince çekilen fotoğrafların bulunduğunu bildiren Çimen, "Anadolu Ajansı fotoğraflarıyla sergimize büyük bir zenginlik kattı. Kendilerine de teşekkür ediyorum. 15 Temmuz'u unutmadık, unutturmayacağız. Programlar kapsamında gazilerimiz ve şehit ailelerimizle bir araya geleceğiz. Allah bu millete bir daha böyle kara günler yaşatmasın." diye konuştu.

Konuşmaların ardından vatandaşların duygularını paylaşması için sergi alanında bir anı defteri oluşturuldu.

Anı defterini imzalayan Yaşar Parlak, duygularını, "Bu onur, bu şeref herşeyden daha üstün.Tek üzüntüm şehit olamamam." şeklinde anı defterine kaydetti.

Açılışına, Akgül ve Çimen'in yanı sıra Gümüşhane Vali Yardımcısı Selçuk Yosunkaya ve protokol üyelerinin de katıldığı sergi, 15 Temmuz Cumartesi gününe kadar ziyaret edilebilecek.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.