Gümüşhane

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

16:03 14 Temmuz 2017
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, 15 Temmuz ve sonrasında tüm dünyanın gıpta ile izlediği muazzam bir sınav veren milletin, gelecek olarak görülen çocuklara gururla hatırlayacakları ve bir daha yaşanmaması için de büyük dersler alacakları son derece kıymetli bir tecrübe bıraktığını bildirdi.

Memiş, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) Türk Silahlı Kuvvetleri içinde yuvalanmış mensupları tarafından 15 Temmuz 2016'da gerçekleştirilen silahlı darbe teşebbüsünün, milletin dünya tarihine geçen dik duruşuyla engellendiğini belirtti.

Geride kalan bir yıllık sürede, idari ve adli mercilerin hukuk ve anayasal sistem içerisinde kalmak suretiyle bu hain örgütü devletin bütün kademelerinden söküp atmak için ciddi bir mücadele verildiğine işaret eden Memiş, şunları kaydetti:

"Ancak biz bu mücadeleyi, FETÖ'cülerin daha önce yaptığı gibi yapmayıp, hiç kimse hakkında sahte delil üretmeden ve hiç kimseye haksızlık etmeden, en ufak bir şüphe ve delilin de üstüne giderek verdik, vermeye de devam ediyoruz. 15 Temmuz ve sonrasında tüm dünyanın gıpta ile izlediği muazzam bir sınav veren milletimiz, geleceğimiz olarak gördüğümüz çocuklarımıza, gururla hatırlayacakları ve bir daha yaşanmaması için de büyük dersler alacakları son derece kıymetli bir tecrübe bırakmıştır."

Memiş, 15 Temmuz'u kahraman milletin İkinci Kurtuluş Savaşı olarak gördüklerini vurgulayarak, "Bugün vesilesiyle, istiklali ve istikbali için canı pahasına ülkesini darbecilere ve teröristlere teslim etmeyen sokaklara ve meydanlara inerek namluların, tankların, uçakların karşısına dikilme cesareti gösteren 249 şehidimizi rahmet, minnet ve şükranla yad ediyoruz. Şehitlerimizin yakınlarına başsağlığı, gazilerimize ise Allah'tan şifa diliyorum." ifadelerini kullandı.

- AK Parti Gümüşhane Milletvekili Akgül ve Pektaş

AK Parti Gümüşhane Milletvekilleri Hacı Osman Akgül ve Cihan Pektaş, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla ortak mesaj yayımladı.

Mesajda, demokratik düzeni hedef alan ve askeri darbe girişiminde bulunan hainlerin kullandıkları silahların sayı ve niteliğinin yanı sıra uyguladıkları şiddet itibariyle de dünyada eşi ve benzerine rastlanmamış bir terörist eyleme imza attıkları belirtildi.

Darbe girişimi gecesinde en modern silahların milletin azim, inanç ve kararlılığı karşısında çaresiz kaldığına dikkati çekilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"Bu sebeple bize düşen yegane ve en önemli görev kahraman şehitlerimizin neden bu uğurda canlarını feda ettiklerini aklımızdan çıkarmamamız ve bundan sonra her zaman vatan için mücadele etme azminin en yüksek seviyede olması düşüncesidir. Ülkemizin bir daha böyle kötü günlerle ve böyle hain girişimlerle karşı karşıya kalmaması ve milletimizin iradesinin her daim en önde olması temennisiyle bir kez daha bu toprakları bize mukaddes vatan olarak emanet eden bütün kahraman şehitlerimizi, rahmetle ve şükranla yad ediyor, gazilerimize Cenab-ı Allah'tan hayırlı ve uzun bir ömür diliyoruz."

- Gümüşhane Belediye Başkanı Çimen

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen de mesajında, Türk milletinin 15 Temmuz gecesi adeta destan yazarak darbeye karşı çıktığını anımsattı.

Şehitlerin bıraktığı kutlu emanete sahip çıkmanın devlet ve milletin en önemli görevi olduğunu dile getiren Çimen, "Rabbim, ülkemizi ve milletimizi bir daha böyle imtihana tabi tutmasın. Darbelere, darbe girişimlerine, demokrasi dışı her türlü saldırıya karşı bizleri ve vatanımızı korusun." temennisinde bulundu.

- Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zeybek

Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek ise mesajında, Cumhuriyet tarihi boyunca yaşanan önceki darbe teşebbüslerinden farklı olarak 15 Temmuz darbe girişiminde işgal, terör ve askeri darbenin aynı anda başlatıldığını belirtti.

Zeybek, 15 Temmuz'da Türkiye'nin tek yürek olduğuna dikkati çekerek, şu değerlendirmede bulundu:

"15 Temmuz'da yolları, köprüleri, meydanları, havalimanlarını doldurarak FETÖ mensubu hainleri hezimete uğratan aziz milletimizin tüm fertlerine şükranlarımızı sunuyoruz. 15 Temmuz'da milletimiz, tıpkı İstiklal Savaşı'nda olduğu gibi bir, beraber, iri ve diri olmuştur. Birliğimize yönelik bir teşebbüs geri tepmiş, adeta yeniden biz olmamıza vesile olmuştur. İçerideki hainler ve dış düşmanlarımız bu teşebbüs vasıtasıyla reflekslerimizi de kontrol etmiş oldular. Bu nedenle yeni teşebbüslere karşı da birliğimizi korumalı ve millet olarak uyanık olmalıyız."

YORUMLAR

ETÄ°KETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.