Gümüşhane

Yeni eğitim öğretim yılı başladı

18:02 18 Eylül 2017
Yeni eğitim öğretim yılı başladı

Gümüşhane’de yeni eğitim ve öğretim yılı dolayısıyla tören düzenlendi.

Kent merkezindeki Aysın Rafet Ataç İlkokulu’nda düzenlenen törende konuşan Gümüşhane Valisi Okay Memiş, kentin eğitim ve öğretime çok önem verdiğini söyledi.

Gümüşhane’nin eğitimde hem nitelik hem de nicelik anlamında her geçen gün daha iyiye gittiğine dikkati çeken Vali Memiş, "TEOG’da ilk beşteyiz, üniversite sınavlarında çok iyi durumdayız. Kodlama ve DyNet gibi çok özel programlar uyguluyoruz. Özel okullarda uygulanan programları en ücra köylerimizde dahi uyguluyoruz." dedi.

Memiş, çocukların milli ve manevi değerlere uygun bir şekilde yetiştirilmesinin önemine işaret ederek, şöyle konuştu:

"Çocuklarımız 1071’in Alparslan’ın bilincinde olacak. 1453’ü Fatih Sultan Mehmet’i bilecek, 1923’ü Mustafa Kemal Atatürk’ü bilecek ama aynı zamanda nano teknolojiyi, nesnelerin internetini, giyilebilir teknolojiyi bilecek. Bilimi, fenni ve dünyadaki bütün gelişmeleri takip eden nesiller yetiştireceğiz inşallah. Çocuklarımızı hayata seyirci kalan değil hayatın içinde olan bireyler olarak yetiştireceğiz."

Ardından öğrenciler günün anlam ve önemiyle ilgili şiirler okudu.

Tören, Aysın Rafet Ataç İlkokulu 4. sınıf öğrencilerinin, 1. sınıf öğrencilerine çiçek hediye etmesi ve halk oyunları gösterisiyle sona erdi.

Törene, Gümüşhane Milletvekili Cihan Pektaş, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Cumhuriyet Başsavcısı Bozan Çevik, İl Emniyet Müdür Vekili Servet Atan, AK Parti İl Başkanı Celalettin Köse, Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, kurum müdürleri, öğrenciler ve velileri katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.