Gümüşhane

İstiklal Marşı'nı işaret diliyle okudular

13:33 04 Aralık 2017
İstiklal Marşı'nı işaret diliyle okudular

Gümüşhane'de 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla düzenlenen programda engelli öğrenciler İstiklal Marşı'na işaret diliyle eşlik etti.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce Halk Eğitim Müdürlüğü Salonu'nda düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

İstiklal Marşı okunurken bir grup engelli öğrenci marşa işaret diliyle eşlik etti.

Programda konuşan Gümüşhane Valisi Okay Memiş, devletin anayasadaki sosyal devlet ilkesinin tezahürü olarak özel bireylere büyük katkı sağladığını söyledi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının 2008'den sonra Gümüşhane'ye yaklaşık 100 milyon liralık katkı sağladığını hatırlatan Memiş, "Bu insanlara verilen 100 milyon liraya yakın sosyal yardım gerçek anlamda devletin sosyal sorumluluk gereği Anayasa'nın kendisine yüklediği görevlerin çok somut tezahürüdür." dedi.

- Engelli öğrencilerden müzik dinletisi

Memiş, herkesin bir engelli adayı olduğuna dikkati çekerek şunları söyledi:

"Bir saat sonramızın ne olacağını bilmiyoruz. Başımıza bir kaza gelebilir, trafik kazası yaşayabiliriz. Dolayısıyla hiçbirimiz kendimizi garanti göremeyiz. Hepimiz hayatın belli dönemlerinde zorluklarla karşı karşıya kalabiliriz. En önemli şey vatandaşlarımızın, kardeşlerimizin, özel bireylerimizin toplumun içerisinde kaynaşması ve daha görünür olması. Bütün özel bireylerimizi sokakta görmek istiyoruz."

Vali Memiş'in konuşmasının ardından engelli öğrencilerce anne ve baba arasındaki kavganın tatlı bir tebessümle işlendiği "Bitmeyen Kavga" adlı tiyatro gösterisi sahnelendi.

Engelli öğrencilerce müzik dinletisinin de sunulduğu program, özel bireyler tarafından hazırlanan ürünlerin sergilenmesiyle son buldu.

Programa, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Cumhuriyet Başsavcısı Bozan Çevik, İl Jandarma Komutanı Albay Cezayir Danışan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İsrafil Özcan, kurum müdürleri ile özel bireyler ve aileleri katıldı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.