Gümüşhane

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

13:10 09 Ocak 2018
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek ve İl Emniyet Müdürü Ömer Faruk Karataş, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Memiş, mesajında, gazetecilerin fedakarca kamuoyunu, doğru ve hızlı bir şekilde bilgilendirdiğini belirtti.

Olayları tarafsız bir şekilde halka aktaran gazetecilerin, aynı zamanda toplumdan gelen istekleri yansıtarak, kamuoyu duyarlılığının artmasını sağladığına işaret eden Memiş, mesajında şunları kaydetti:

"Gümüşhane’de yaşanan gelişmeler hakkında toplumu bilgilendiren, vatandaşlarımızla devlet arasında iletişimi sağlayan, ilimizin kültürel, sosyal ve ekonomik gelişiminde etkin bir rol üstlenen yerel basınımız da, özveriyle yerine getirdikleri görevlerini, bundan sonra da aynı duyarlılıkla devam ettirerek, ülkemizle birlikte şehrimizin de kalkınmasına ve demokrasi kültürünün yerleşmesine katkı sağlayacaktır. Bu zor görevi tarafsız, objektif ve basın ahlak kurallarına bağlı bir şekilde yerine getiren ulusal ve yerel basınımızın '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum."

-Gümüşhane Belediye Başkanı Çimen

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen de mesajında, bağımsız ve özgür basının demokratik bir hukuk devletinin, en önemli ögelerinden biri olduğunu belirtti.

Basının, demokrasinin vazgeçilmez gerekliliklerinden birisi olduğunu vurgulayan Çimen, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Basınımız görevini yaparken, hukukun evrensel standartlarından sapmamalı, kişi hak ve hürriyetlerine saygıyı asla ihmal etmemelidir. Doğru haber verme, tarafsızlık, özel hayata saygı, basın için yol gösterici değerler olmalıdır. Basın mensuplarımızın, her konuda yapıcı, toplumu doğru bilgilendirme amaçlı olarak, sorumluluk bilinciyle hareket edeceklerine ve başarılı olacaklarına inanıyorum. Bütün basın emekçilerimizin '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü' kutlu olsun. Bu önemli gün vesilesiyle bütün basın çalışanlarına huzurlu, mutlu ve başarılı bir meslek hayatı diliyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum."

-Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Zeybek

Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek ise basının, halkın haber alma, kamuoyu oluşturma ve anlatım özgürlüğünün güvencesi olduğunu bildirdi.

Basın mensuplarının demokrasinin güçlenmesine, ülkenin ilerlemesine, birlik ve beraberliğin korunmasına önemli katkılar sunduğuna dikkati çeken Zeybek, şunları kaydetti:

"Basın mensuplarımız görevlerini yerine getirirken sadece ilimizde olan gelişmeler konusunda halkımızı bilgilendirmekle kalmayıp ilimizin kültürel, sosyal, turizm ve ekonomik anlamda tanıtımına da önemli katkılar sağlamaktadırlar. Bu önemli misyonu yerine getirmek için her şartta görevleri peşinde koşan gazetecilerimizin düzenli bir mesaisi olmadan, halkı bilinçlendirmek için verdiği mücadele her türlü takdirin üzerindedir. Bu duygu ve düşüncelerle, ülkemizin ve ilimizin sorunlarını kamuoyuna aktaran ve sorunların çözümünde önerileriyle toplum mekanizmasının daha sağlıklı bir şekilde işlemesine yardımcı olan basınımızın '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyorum."

-İl Emniyet Müdürü Karataş

Gümüşhane İl Emniyet Müdürü Ömer Faruk Karataş da mesleğin zor şartlarına rağmen kamuoyunun aydınlatılması ve doğru bilgilendirilmesinde önemli bir görev üstlenen basın mensuplarının gününü kutladı.

Basın mensuplarının, kentte yaşanan tüm gelişmeleri haberleştirerek kamuoyunun bilgilenmesine ışık tuttuğunu aktaran Karataş, "Basın mensuplarımız, yaptıkları haberlerde doğruluk ve tarafsızlık ilkelerine bağlı kalmaları son derece önem arz etmektedir. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü vesilesiyle görevi başındaki tüm değerli basın mensuplarımızın bu anlamlı gününü kutlar, görevlerini fedakarca yerine getirirken hayatlarını kaybeden basın mensuplarımıza da Allah'tan rahmet dilerim." ifadesini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.