Gümüşhane

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

15:24 10 Ocak 2018
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla gazetecilerle kahvaltıda bir araya geldi.

Üniversite kampüsündeki bir kafede düzenlenen kahvaltı programında basın mensuplarıyla buluşan Zeybek, kamunun haber alma ihtiyacı için mesai mefhumu gözetmeksizin emek veren basın çalışanlarının gününü kutladı.

Basının demokratik bir toplumun olmazsa olmaz değeri olduğuna işaret eden Zeybek, toplantıda Gümüşhane Üniversitesinin 2017 yılındaki çalışmalara ilişkin de değerlendirmelerde bulundu.

Zeybek, 25 Ocak'ta rektörlük görevinde bir yılı dolduracağına işaret ederek, görev süreleri bitene kadar üniversitenin gelişmi için aşkla çalışmaya devam edecekelerini vurguladı.

Göreve geldikleri tarihten bu yana üniversitenin akademik açıdan güçlenmesi için gayret gösterdiklerine değinen Zeybek, "Üniversiteyi 2 profesörle devraldık. Şu anda 16 profesöre ulaştık. 17'inci profesörümüz de atama sürecine girdi. Bu sayı kısa sürede 40'a çıkacak." dedi.

Zeybek, üniversiteye yabancı öğrenci kazandırma konusunda da çalışma yürüttüklerini bildirerek, Erasmus, Farabi, Mevlana gibi programlarla dış ilişkileri daha çok kullanmak istediklerini söyledi.

Gümüşhane sokaklarında siyahi ve uzak doğulu öğrencilerin de gezmesini istediklerini dile getiren Zeybek, "Dünyanın çok farklı ülkelerinden üniversitelerle öğrenci değişimleri yapmak durumundayız. Önümüzdeki dönemde en önemli gayretlerimizden birisi de bu olacak." diye konuştu.

Kahvaltıya, basın mensuplarının yanı sıra üniversite yönetimi, Gümüşhane Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Köprülü ve davetliler katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.