Gümüşhane

Zeytin Dalı Harekatı

16:38 11 Şubat 2018
Zeytin Dalı Harekatı

Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, Suriye'nin Afrin bölgesinde yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit düşen askerler için taziye mesajı yayımladı.

Rektör Zeybek, mesajında, şehitlere Allah'tan rahmet, yakınlarına ve Türk milletine başsağlığı diledi.

Türkiye'nin 2015 yılından itibaren özellikle Suriye sınırından terör saldırılarının hedefi haline geldiğine işaret eden Zeybek, milli birlik ve bütünlüğü tehdit eden bu saldırılarda birçok sivil vatandaşın da hayatını kaybettiğini anımsattı.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin bu saldırıları önlemek amaçlı Suriye'nin kuzeyindeki Afrin bölgesine başlattığı operasyon için Zeybek, şunları kaydetti:

"Operasyonun 22'nci gününde Türk Silahlı Kuvvetlerimize ait ATAK tipi bir helikopterimizin kaza kırıma uğrayarak düştüğünü ve helikopterde bulunan iki askerimizin şehit olduğunu büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Ülkemizin ve bölgemizin birliği, dirliği, huzuru ve güveni için harekatın tüm terör odakları temizleninceye ve terör tehdidi ortadan kalkıncaya kadar devam etmesi temennimizdir.

Gümüşhane Üniversitesi olarak Türk Silahlı Kuvvetlerimizin büyük bir özveri ve başarı ile icra ettiği Zeytin Dalı Harekatı'nın arkasındayız ve bu operasyonları destekliyoruz. Burada yegane hedef, bölge huzurunu bozan teröristlerin yok edilmesidir. Ülkemizin varlığı, huzuru, güvenliği ve birliğimiz, beraberliğimiz için bugüne kadar şehadet şerbetini içen bütün şehitlerimize öncelikle Cenab-ı Hak'tan rahmet, kederli ailelerine de sabır ve başsağlığı diliyorum."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.