Gümüşhane

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

11:24 08 Mart 2018
8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Memiş, mesajında, 8 Mart’ın kadın haklarının hatırlanması ve sorunlarının çözümlenmesi amacıyla, tüm dünyada Dünya Kadınlar Günü olarak kutlandığını bildirdi.

Kadınların Cumhuriyetin kurulmasında önemli görevler üstlendiğini kaydeden Vali Memiş, kadınların hiçbir fedakarlıktan çekinmeyerek, modern Türkiye'nin oluşmasında söz sahibi olduklarını ifade etti.

Vali Memiş, mesajında şunları kaydetti:

“Günümüzden bir asır önce bağımsız ve hür yaşama duygusuyla Nene Hatun, Şerife Bacı ve Kara Fatma gibi sayısız isimleriyle destan yazan Türk kadınının torunları bugün de Şerife Boz, Safiye Bayat ve Fikriye Temel olmuş, aynı inanç ve kararlılıkla 15 Temmuz gecesi anayasal sistemine ve demokrasisine sahip çıkmak için kendisini tanka ve tüfeğe siper etmiştir. Bu duygu ve düşüncelerle, doğumdan ölüme kadar hayatımızın her anında varlıklarıyla onurlandığımız, desteklerini bizden hiçbir zaman esirgemeyen kadınlarımızın toplumsal, ekonomik ve siyasal alanda etkinliklerinin daha da artmasına vesile olması dileğiyle tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü tebrik ediyor, mutlu ve huzurlu bir yaşam geçirmelerini temenni ediyorum.”

-Belediye Başkanı Çimen

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, kadınların aile toplum yapısının temel taşı olduğunu vurguladı.

Türk kadınının tarih boyunca ülkenin istiklal ve istikbal mücadelesinde daima en ön safta yer aldığına işaret eden Çimen, şunları ifade etti:

"Kadınların itibarını korumayan bir toplum medeniyetten yeterince nasibini almamış demektir. Kadınlarımızın hayata daha çok katılmaları için onlara yeterince fırsat tanımalı ve önlerini açmalıyız. Tüm bunlarla beraber, kadına yönelik şiddetin artık bir son bulması için tüm toplum kesimleri olarak daha duyarlı olmalıyız. Bizim medeniyet değerlerimize göre kadın kutsal bir varlıktır. Peygamber Efendimiz, ‘Cennet anaların ayağının altındadır buyurmuştur.’ Dolayısıyla kadınları korumak, kollamak ve onların daha mutlu ve huzurlu olmasını sağlamak bizlerin görevidir. Bu düşüncelerle, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında yitirdiklerimiz başta olmak üzere ülkemizin bekası, milletimizin istikbali için şehit olan tüm kadınlarımızı şükranla yad ediyorum. Ülkemizdeki ve dünyadaki tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü gönülden tebrik ediyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.