Gümüşhane

Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 173. yıl dönümü

10:09 10 Nisan 2018
Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 173. yıl dönümü

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, İl Emniyet Müdürü Ömer Faruk Karataş, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Akçay ve AK Parti İl Başkanı Celalettin Köse, Türk Polis Teşkilatı'nın 173. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Başkan, Çimen mesajında, 173. kuruluş yıl dönümünü kutlayan Türk Polis Teşkilatı'nın, ülkede huzur, güven ve istikrar ortamının korunması ve milletin huzurunun korunmasında en büyük güvence olduğunu kaydetti.

Türk Polis Teşkilatı'nın, hukuka, vicdana ve ahlaka uygun şekilde görev yapan personeli sayesinde milletin huzur ve güven kaynağı olmaya devam ettiğini vurgulayan Çimen, şunları ifade etti:

"173 yıllık bilgi ve deneyimiyle büyük başarılara imza atan polis teşkilatımız, son yıllarda hayata geçirilen birçok düzenlemeyle vatandaşlarımızın korkmadan başvurabileceği bir şefkat kapısı haline gelmiştir. Üstün bir vazife anlayışıyla hizmet veren emniyet teşkilatımız, aziz milletimizin barış ve emniyet içinde yaşaması için gösterdikleri fedakarlık ve kahramanlıkla, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bizleri gururlandırmaya devam edecektir. Türk Polis Teşkilatımızın kuruluş yıl dönümü vesilesiyle, görevleri başında şehit düşen kahraman polislerimize Allah'tan rahmet niyaz ediyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Tüm emniyet mensuplarımıza başarılar diliyorum."

- İl Emniyet Müdürü Karataş

Gümüşhane İl Emniyet Müdürü Karataş da yayımladığı mesajında, Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 173. yıl dönümünü kutlamanın sevinç ve gururunu yaşadıklarını belirtti.

Türk Polis Teşkilatı'nın ülkenin huzur ve güvenliğini sağlamak için büyük bir azimle, kendisinden beklenen hizmetin en iyisini vermenin gayreti içerisinde olduğunu vurgulayan Karataş, şunlar kaydetti:

"Bu duygu ve düşüncelerle Türk Polis Teşkilatımızın 173. kuruluş yıl dönümünü ve 10 Nisan Polis Bayramı'nı kutlar, ülkemizin bölünmez bütünlüğü için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, kahraman gazilerimizi minnetle yad eder, geride kalan değerli şehit ailelerine saygılarımı sunar, halen görevi başında büyük özveri ile görevini icra eden tüm teşkilat çalışanlarına ve emekli mensuplarımıza sağlık, başarı ve esenlikler dilerim."

- GTSO Başkanı İsmail Akçay

GTSO Yönetim Kurulu Başkanı Akçay ise Türk Polis Teşkilatı'nın kutsal bir görevi yerine getirdiğini kaydetti.

Türk milletinin, Türk polisine ve güvenlik güçlerine duyduğu güvenin sonsuz olduğunu vurgulayan Akçay, mesajında, şu ifadelere yer verdi:

"Gücünü milletten alarak yine millet için fedakarca çalışan emniyet teşkilatımızın, 173. kuruluş yıl dönümünü kutluyor, ülkemizde huzur, güven ortamının tesisi adına ve terörle mücadele uğruna görevi başında şehit düşerek aramızdan ayrılan polislerimize Allah'tan rahmet diliyor, gazi polislerimize de şükranlarımı sunuyorum."

- AK Parti İl Başkanı Köse

AK Parti İl Başkanı Celalettin Köse de mesajında, polis teşkilatının kuruluşundan bu yana halkın gönlünde saygın bir yere sahip olduğunu vurguladı.

Türk Polis Teşkilatı'nın gerektiğinde canını hiçe sayarak ulvi görevlerini yerine getirdiğine dikkati çeken Köse, "Görevi başında şehit düşen emniyet personellerimizi rahmetle, gazilerimizi, malullerimizi ve emeklilerimizi minnetle anıyor, özellikle şehrimizde görev yapan tüm emniyet personelimize ve ailelerine sağlık, mutluluk, başarı ve esenlikler diliyorum." ifadelerini kullandı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.