Gümüşhane

Dünya Yürüyüş Günü

13:22 04 Ekim 2018
Dünya Yürüyüş Günü

Gümüşhane İl Sağlık Müdürlüğünce 3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü dolayısıyla yürüyüş etkinliği düzenlendi.

Sağlık Bakanlığınca obezitenin azaltılma çalışmaları kapsamında toplumda sağlıklı beslenme alışkanlıklarını geliştirmek, fiziksel aktivite düzeyini arttırmak ve sağlıklı yaşam kültürünün yerleşmesi amacıyla düzenlenen etkinlikte katılımcılar, Kıbrıs Caddesi'nden başlayıp Atatürk Caddesi boyunca yürüyerek Zafer Meydanı'na geldi.

Buradaki programda bir konuşma yapan İl Sağlık Müdürü Dr. Engin Pehlivan, 1991 yılından itibaren her yıl ekim ayının ilk haftasında Dünya Yürüyüş Günü'nün kutlandığını hatırlattı.

Etkinliğin amacının hareketsiz yaşama ve hareketsiz yaşamın meydana getirmiş olduğu kronik hastalıklara dikkat çekmek olduğunu belirten Pehlivan, şunları söyledi:

"Hareketsiz yaşamın oluşturduğu kronik hastalıklardan insanları kurtarmak amaçlı olarak tamamıyla her gün 10 bin adım diyoruz. Her hafta yaklaşık olarak 3-4 gün, 30-60 dakika fiziksel aktivite öneriyoruz. Bunun haricinde bedenen ve ruhen özellikle çocuklarımızın da sağlığının korunması için çocuklarımızı özellikle sokak oyunlarına Gençlik Spor İl Müdürlüğümüzün özellikle açmış olduğu tüm spor branşlarında en az 1-2 spor branşına teşvikini öneriyoruz."

Bilgilendirici stantların da açıldığı etkinliğe Vali Yardımcısı Ali Arıkan, Yeşilay Şube Başkanı Selman Eroğlu, Türk Kadınlar Birliği Gümüşhane Şube Başkanı Aynur Çubukçu, kurum çalışanları ve öğrenciler katıldı.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.