Gümüşhane

Vali Taşbilek'ten Torul ve Kürtün ilçelerine ziyaret

18:55 19 Aralık 2018
Vali Taşbilek'ten Torul ve Kürtün ilçelerine ziyaret

Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek, Torul ve Kürtün ilçelerinde bir dizi ziyarette bulundu.

Beraberindekilerle ilk olarak Torul Kaymakamlığı'na gelen Taşbilek, burada Torul Kaymakamı Hasan Hüseyin Alpaslan ve ilçe protokolünce karşılandı.

Hükümet Konağı'nda Kaymakam Alparslan'dan birfing alan Taşbilek, burada yaptığı konuşmada, Torul'un gün geçtikçe hızlı bir şeklide geliştiğini söyledi.

Cam Seyir Terası Projesiyle ilçenin popülerliğinin arttığına vurgu yapan Taşbilek, "Ormanları, doğal güzellikleri ve güzel insanlarıyla Torul özel bir yer. Nüfusuna oranla Gümüşhane'ye yapılan kamu yatırımları devletimizin ve devlet büyüklerimizin buraya bakışını ortaya çıkarıyor. Buralar insanıyla öne çıkıyor. Birlik ve beraberliğimizi koruyarak ilimiz ve ilçelerimizi daha da ileriye taşıyacağız." dedi.

Taşbilek, daha sonra berberindekilerle Torul Belediyesi'ni ziyaret ederek Başkan Nidai Köroğlu ile makamında bir süre görüştü.

Belediye ziyaretinin ardından esnafla bir süre sohbet eden Taşbilek, ilçe programının sonunda, 1992 yılında İstanbul'da ekip aracının taranması sonucu yaşamını yitiren şehit Komiser Yavuz Selim Şahin'in babası Hakkı Şahin'i ilçe merkezindeki evinde, 2017 memleketi Gümüşhane'ye gelirken Tunceli’de terör örgütü mensupları tarafından kaçırıldıktan sonra katledilen sınıf öğretmeni Necmettin Yılmaz'ın babası Hamit ve annesi Gülay Yılmaz'ı ilçe merkezindeki evlerinde ziyaret etti.

- Kürtün hizmet bekliyor

Torul programının ardından Kürtün ilçesine gelen Taşbilek, burada Kürtün Kaymakamı Ekrem Çeçen ve yetkililerce karşılandı.

Kaymakam Çeçen'den ilçedeki çalışmalarla ilgili bilgi alan Taşbilek, yaptığı konuşmada, ilçe ziyaretlerini sıklıkla sürdüreceğini söyledi.

Taşbilek, Kürtün'ün hizmet bekleyen bir ilçe olduğunu kaydederek, bekleyen hizmetlere yoğunlaşacaklarını vurguladı.

Kürtün Belediyesi'ne gelerek Belediye Başkanı Ahmet Kanat ile de bir süre görüşen Taşbilek, esnaf ziyaretinin ardından 2016 yılında Yaşmaklı Barajı'nda görev yaparken terör örgütü mensupları tarafından uzun namlulu silahla düzenlenen saldırı sonucu şehit edilen Adil Bülbül'ün ilçe merkezinde yaşayan ailesini ziyaret etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.