Gümüşhane

Günlerdir evde mahsur kalan yaban keçisini kurtardılar

09:52 14 Mayıs 2020 2 Yorum Var
Günlerdir evde mahsur kalan yaban keçisini kurtardılar

Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde iki arkadaş yayla evinde günlerdir mahsur kalan yaban keçisini kurtardı.

Gümüşhane Üniversitesi öğretim görevlisi Savaş Özatman ve arkadaşı Mehmet Türker, gezmek amacıyla gittikleri yaylada yayla evlerinin birinden gelen ses üzerine birazda tereddütle eve yaklaştıklarında açık kalan kapıdan içeri giren bir yaban keçisinin içeride mahsur kaldığını belirledi.

Hayvanın sakinleşmesinin ardından kapıya taş koyarak kapanmasını önleyen Özatman ve Türker, çıkması için kenara çekildi. Kapıdan hızla fırlayarak özgürlüğüne kavuşan yaban keçisi bir müddet uzaklaştıktan sonra zirvede kendisini kurtaran vatandaşları izledikten sonra gözden kayboldu.

Yaban keçisinin günlerce orada kaldığını, oldukça zayıfladığını ve açlıktan veya stresten yayla evinin içindeki plastik kasa, naylon torba gibi eşyaları yediğini kaydeden Özatman ve Türker, hayvanın korkmuş ve zayıflamış göründüğünü, genel durumunun kötü olmaması nedeniyle ekiplere haber vermediklerini söyledi.

YORUMLAR

2 Yorum Var
  • Dede 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun sizden hayar botunca yaradan sizi yolundan ayırmasın.
    Cevapla
  • Bektaş Günay 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun sizden! Yerdekilere merhamet edesiniz ki göktekiler de size merhamet etsin! Yasak olmasına rağmen, gizlice hayvancağızı kesip aralarında paylaşabilirlerdi, ancak cezası çok büyük! Bu iki duyarlı vatandaşımızı kutluyorum.
    Cevapla
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.