Gümüşhane

Gümüşhane’de sürüden ayrılanı ayı kaptı

13:30 03 Aralık 2021 7 Yorum Var
Gümüşhane’de sürüden ayrılanı ayı kaptı

Gümüşhane’nin Torul ilçesinde sürüden ayrılan 4 danaya ayı saldırdı.

Edinilen bilgiye göre, olay Zigana dağının yamacındaki Köstere köyü, Dokuz Gözeler Mahallesi’nde meydana geldi. Sabah ahırdan çıkardığı hayvanlarını otlaması için kırsala bırakan Hüsnü Taştan, akşam saatlerinde hayvanlarından 4 dananın eksik olduğunu fark edince aramaya başladı. Diğer hayvanlardan ayrılarak başka bir noktada otlayan hayvanların arasına karışan 4 dananın leşleriyle orman içerisinde karşılaşan Taştan, durumu yetkililere bildirdi. Çevrede yaptıkları incelemelerde dana leşlerinin çok yakınında ayı izine de rastlayan Taştan, hayvanlarının ayı tarafından telef edildiğini anladı. İlçe Gıda ve Tarım Müdürlüğü ekiplerinin konuyla ilgili tutanak tuttuğu olayda vatandaşlar henüz kış uykusuna yatmayan ayıların köyün bu kadar yakınına gelmesi ve hayvanlara saldırmasını sıradışı olarak nitelendirdi.

YORUMLAR

7 Yorum Var
  • paşemo 2 yıl önce Şikayet Et
    zekatını almış
    Cevapla
  • Hüseyin35 2 yıl önce Şikayet Et
    Yaw ayı kardeş yiyeceğin kadarını öldüreydin ya. Yiyeceği 2 dilim peynir için 12 çeşit peynirin yer aldığı serpme kahvaltı isteyen İstanbul sosyetesi gibisin.
    Cevapla
  • Ahmet birinci 2 yıl önce Şikayet Et
    Çok geçmiş olsun
    Cevapla
  • erhn 2 yıl önce Şikayet Et
    Ormanda ayıların avını avlayarak tüketirseniz hayvanlar da şehre iner. bu kadar mı kafanız basmıyor buna. etme bulma dünyası.. ayı, vahşi katil avcılarla dana sahibini ayıramaz. ormanda bulamadığı nimeti şehirde araması doğal hakkı olur.
    Cevapla
  • Haydarmustafa 2 yıl önce Şikayet Et
    Kapitalist zihniyetle hareket edilirse ne ormana , ne çevreye, ne canli yaşama saygı duyulup yeryuzünde insan denilen mahlukattan baska canlılarinda olduğunu unutmadan yaşamaya çalışırsak bu tür olunsuzluklarlada karşılazmayiz. Tabiatimizin dengesini bozmadan diger canlıları biz insamlar olarak mutkaka korumaliyiz. Asla o canlılarin vurulması diye birsey olamaz. Katliamdir. Buna yektenenler mutlaka caydırilmalidir. Ayı efendiye afiyet olsun. Belkide malin zekatıdır.
    Cevapla
  • Pınar kodalak 2 yıl önce Şikayet Et
    Ne kadar rahat konuşuyoruz.insallah bir gün sizin başınıza gelmez.Milletin malının zekatını dusunmek size mi kaldı.
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.