Gümüşhane

Gümüşhane'de görüldü! Dünyanın en zehirli türlerinden biri

10:00 24 Ağustos 2023 7 Yorum Var
Gümüşhane'de görüldü! Dünyanın en zehirli türlerinden biri

Gümüşhane’de dünyanın en zehirli örümceklerinden birisi olan "argiope lobata" türü örümcek görüldü.

Merkeze bağlı ArzularKabaköy beldesinde daha önce görmedikleri bir örümceğe denk gelen vatandaşlar kısa süreli panik yaşarken, avını yakalayıp yiyen örümceğin o anlarını da şaşkınlıkla izledi.

ArzularKabaköy Beldesi Esentepe Mahallesi muhtarı Özgür Bayır ve Sedat Çiftçioğlu tarafından bulunan örümcek, farklı bir görünüme sahip olması nedeniyle tesadüfen fark edildi.

Fotoğrafını çekerek internetten yaptıkları araştırmada örümceğin daha önce Gümüşhane bölgesinde çok görülmeyen ve dünyanın en zehirli örümceklerinden birisi olduğunu belirleyen Bayır ve Çiftçioğlu, örümceğin eşini bile yiyebilen bir tür olduğu fakat kolay kolay insanlara saldırmadığı, güçlü zehiriyle ağına takılan avını anında öldürebildiğini öğrendi.

Ender görülen örümcek türünü görüntüleyen Bayır ve Çiftçioğlu, “ArzularKabaköy beldesinde dünyada görülen en zehirli örümceklerden birisini bulduk. Yapısı çok farklı diğer örümceklerden birisi. Türkiye'de bazı bölgelerde ender olarak görünüyor. Örümceğin ağında yakaladığı avı var” ifadelerini kullandı.

Üzerindeki farklı desenleri ile dikkat çeken "argiope lobata" türü örümceğin, taşıdığı güçlü zehirle insan vücudundaki sinir hücrelerini öldürerek can kayıplarına neden olabileceği ancak kolay kolay insanlara saldırmadığı, ölümcül zehrinin ‘nörodejeneratif’ hastalığının tedavisinde kullanıldığı da öğrenildi.

Türkiye'de iki türü olduğu bilinen örümcek, dünya genelinde ise Afrika, Asya ve Güney Avrupa’da yaşam alanı buluyor.

YORUMLAR

7 Yorum Var
  • Haldun Yeni 8 ay önce Şikayet Et
    Kıbrıs'ta bu örümceğe çok benzeyen, belki de aynısıydı, bir örümceğin fotoğrafını çekip sosyal medyada paylaşmıştım. Oldukça büyük bir örümcekti.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • adem 8 ay önce Şikayet Et
    hiçte ender değil ben çocukken mardin midyatta görürdük çekirgeleri korkutunca zıplayıp bunun yuvasına takılırdı oda gelen avı hemen dürüm yapar gibi sarmalardı sonra yer veya kenara alırdı bu haberi yapanın örümcek korkusu var belli en masum ve insana zarardan çok çok faydalı bir canlıdır
    Cevapla
  • Yasar 8 ay önce Şikayet Et
    Dün bu örümcek sosyal medyada yaban hayatı sitesinde sorulmuştu uzman isin bu örümceğin zararsız ve zehirsiz bir tür olduğunu söylemişti sanırım haber de bir yanlış bilgilendirme var
    Cevapla
  • mert 8 ay önce Şikayet Et
    sevimliymiş nesi sevimli korku filmi gibi.dev kadar örümcek.kesin afrikadan gelen konteyner larda gelip burada çogalmışlardır.inşallah kara mamba gelip burada çogalmaz.ısırıgı yüzde yüz ölüm olan dünyadaki tek yılandır.1 saniyede 2 defa sizi sokar.yeryüzünün gelmiş gelmiş en agresif ve saldırgan yılanıdır.yoldan geçen arabalara bile saldırır.
    Cevapla
  • Yorumcu1 8 ay önce Şikayet Et
    Harbi felaket tellalisin
  • mta 8 ay önce Şikayet Et
    Edirne'ye denize giden varsa görmüştür bunları hatta kara incirli de her dikenin başına ağlarını örmüşler....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.