Hakkari

Kurban Bayramı'na doğru

10:27 22 Eylül 2015
Kurban Bayramı'na doğru

Hakkari Valisi Canbolat, kutlama mesajı yayımladı

Vali Yakup Canbolat, Kurban Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Canbolat, mesajında, milleti manevi iklimiyle saran, ortak bir ruhla kaynaştıran ve kucaklaştıran, Kurban Bayramı'nı karşılamanın mutluluğu ve heyecanı içinde olduklarını bildirdi.

İnsanı insan yapan değerlerin yoğun olarak yaşandığı dini bayramlarda, vatandaşların bayramların anlam ve öneminin idraki içinde, yardımlaşma, dayanışma ve paylaşmayı daima ön planda tutacaklarına inancının tam olduğunu belirten Canbolat, hiziplerin, küslüklerin ve ihtilafların bayramın mana yüklü ikliminde sonuçsuz kalmasının, temelinden bitirilmesinin en büyük dilek ve isteği olduğunu kaydetti.

Canbolat, mesajında şunlara yer verdi:

"Birbirimize gösterdiğimiz sevgiler, karşılıklı olarak sunduğumuz ikramlar, şuurla destek verdiğimiz kardeşlik bağları, hiçbir kötü emelin başını kaldırmasına müsaade etmeyecektir. Bayramlar bizleri aynı dinin, aynı inancın neşesinde birleştiren, iman kardeşliğinin tezahür sahneleridir. Bayramın sevincini, coşkusunu içimizde hissederek onun muştusunu gönüllerden gönüllere, evlerden evlere taşımalıyız. Evlerin canlı bayramları olan çocuklarımızı bayramın coşkusuyla tanıştırmalı, yaralı gönülleri, bitap düşmüş yürekleri onarmalı, yetimlerin, gariplerin, kimsesizlerin tebessümüyle bayramlarımızı aydınlatmalıyız. Bu bayramda nasıl ki annelerimizi, babalarımızı, eşimizi, dostumuzu hatırlayacak, onların yanında olacaksak, aynı şekilde kahraman gazilerimizi, eşsiz fedakarlıklarını daima hissettiğimiz aziz şehitlerimizin ailelerini, çocuklarını hatırlayarak, onların yanında olmalıyız."

Başta Hakkarililer olmak üzere, tüm İslam aleminin Kurban Bayramı'nı kutlayan Canbolat, "Kardeşliğimizi daha da güçlendiren bu güzel bayram coşkusunun ülkemize, milletimize, İslam alemine, tüm insanlığa barış, kardeşlik ve huzur getirmesini diliyorum" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.