Hakkari

Dünya Engelliler Günü

09:51 03 Aralık 2015
Dünya Engelliler Günü

Hakkari Valisi Canbolat, mesaj yayımladı

Vali Yakup Canbolat, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle mesaj yayımladı.

Vali Canbolat, mesajında, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nün engelli bireylere yönelik toplumsal bilinç ve farkındalığı arttırma anlamında önemli bir gün olduğunu belirtti.

Engelliliği, yalnızca engelli birey ya da ailelerinin içinde bulunduğu bir sorun olmayıp, sosyal boyutlarıyla da toplumu yakından ilgilendiren ve tüm bireylerin ortak çabasını, anlayışını, gayretini ve sorumluluğunu gerektiren bir konu olarak değerlendiren Canbolat, "Engelli bireylere yönelik yapılan çalışmalarda sadece engelli bireyleri ve ailelerini değil, toplumun her kesiminden bireyleri yakından ilgilendirmektedir. Zira engelli vatandaşlarımız toplumumuzun ayrılmaz bir parçasıdır" ifadelerini kullandı.

Sosyal hukuk devleti anlayışı ile engellilerin sorunlarını dikkate alarak, üreten ve kendilerine yetebilen insanlar haline getirilmesinin en büyük amaç olduğunu aktaran Canbolat, şunları kaydetti:

"Zira bizler, onların, eğitimle şekillenen, yetenekleriyle üreten bireyler olarak, topluma kazandırılmalarının, engellerini azaltacağını çok iyi biliyoruz. Devletimiz ve hükumetimiz sosyal hukuk devleti olmanın gereği engellilerimize yönelik önemli adımlar atmaktadır. Bu nedenle bizler de her zaman engelli vatandaşlarımızın yanında ve hizmetinde olacağız. Onların yanında olmak, hepimizin insanlık görevidir. Bu anlamlı gün vesilesiyle, tüm engelli vatandaşlarımızın Dünya Engelliler Günü'nü kutlar, kendilerine ve ailelerine sağlık, mutluluk ve engelsiz bir yaşam dilerim."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.