Hakkari

Yüksekova'da Sağlık Merkezi'ndeki hırsızlık

16:32 15 Aralık 2015
Yüksekova'da Sağlık Merkezi'ndeki hırsızlık

Yüksekova ilçesinde 1 Nolu Aile Sağlık Merkezi'ndeki 20 bin hastanın bilgisinin kayıtlı olduğu bilgisayarların çalınması, doktor ve hastaları mağdur etti

Yüksekova ilçesinde 1 Nolu Aile Sağlık Merkezi'ndeki 20 bin hastanın bilgisinin kayıtlı olduğu bilgisayarların çalınması, hem doktorları hem de hastaları mağdur etti.

Önceki gün ilçenin Yeni Mahallesi'nde bulunan 1 Nolu Aile Sağlık Merkezi'nde 20 bin hastanın bilgilerinin kayıtlı olduğu 3 bilgisayarın çalınması, sıkıntı yaşanmasına neden oldu.

Sağlık merkezinde görevli doktor ve hemşireler, bilgiler olmadığı için hastaları tedavi etmekte güçlük yaşadı.

Mağdur olan hasta ve hasta yakınları, merkezdeki bilgisayarların çalınmasına tepki gösterdi.

Vatandaşlardan Hemail Özdemir, hırsızlık olayının kabul edilemez olduğunu belirterek, "Bu sağlık merkezi hepimizin. Bu nedenle çalınan bilgisayarlar hepimizi mağdur etti. Yaklaşık 30 dakikadır burada bekliyorum. Bilgilerimizin kayıtlı olduğu bilgisayarlar çalındığı için derdimizi doktorlarımıza anlatamıyoruz. Allah bunu kabul etmesin" dedi.

Mizgin Derinsu ise bir yaşındaki çocuğunun aşısını yaptırmak için sağlık merkezine geldiğini ancak tüm bilgilerin çalınan bilgisayarlarda olduğunu ifade etti.

Derinsu, "Çocuğumun aşı ve muayene tarihleri o bilgisayarlarda kayıtlıydı. Şimdi ne aşı yapılabiliyor ne de muayene. Ne yapacağımızı bilmiyoruz" diye konuştu.

Sağlık merkezinde çalışan hemşire Hülya Gökler de bilgisayarlarının çalınması nedeniyle sıkıntı yaşadıklarını söyledi.

Gökler, "Bilgisayarlarımızın çalınmasıyla, adeta elimiz ayağımız bağlandı. Artık her şey bilgisayar üzerinde gelişiyor. Bilgisayarlarımız çalınınca bir şey yapamıyoruz. Yapmamız gerek birçok iş var ama şu anda yapamıyoruz. Bütün bilgiler gitti. Bir bebeğin ya da annenin hastalığına dair bilgiler bilgisayarlarda kayıtlıydı. Bu bilgiye göre tedavi yöntemi uyguluyorduk. Çok sıkıntıdayız. Mecbur sistemi sil baştan kuracağız" dedi.

Önceki gün Yeni Mahalle'deki 1 Nolu Aile Sağlık Merkezi'ne gelen kimliği belirsiz kişi veya kişiler, demir makasla korkulukları keserek içeri girip, muayene odasında bulunan 3 bilgisayarı çalmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.