Hakkari

Hakkari'de "Çok Uluslu Bir Gençlik Değişim" Projesi

16:38 28 Aralık 2015
Hakkari'de "Çok Uluslu Bir Gençlik Değişim" Projesi

Hakkari Üniversitesi öğrencileri "Çok Uluslu Bir Gençlik Değişim" projesi kapsamında Romanya'da 6 ülkenin öğrencileriyle bir araya geldi.

​Romanya'nın Prohova, Paulesti kentlerinde gerçekleştirilen ve 10 gün süren programa Yabancı Diller Yüksekokulu'ndan 2 İngilizce Okutmanı ile 3 öğrenci katıldı. 

Türkiye'nin yanı sıra Litvanya, Makedonya, Romanya, Bulgaristan, İspanya ve İtalya'dan 48 öğrencinin katıldığı programda insanoğlunun çevreye verdiği zarar üzerine farkındalığı artırmak, ekoloji üzerine somut aktiviteler yapmak, çevre duyarlılığına odaklanmak ve tecrübelerini paylaşmak için bir araya gelerek kültürler arası diyaloglar ve yaygın eğitim metotları ile kırsal alanlarda gerçekçi uygulamalar yaparak ekolojinin önemi hakkında bilgiler paylaşıldı.

Yabancı Diller Yüksekokulu öğrencilerinden Heval Çiçek katıldığı programla ilgili yaptığı açıklamada, "Romanya çok güzeldi. Projenin konusu, çevreye karşı duyarlılığımızı arttırdı. Etkileyici bir programdı. Erasmus plus projeleri gerçekten bireye çok şey katıyor, bakış açısını geliştiriyor. Romanya'da ilk haftamızda projeye katılan diğer öğrencilerle tanışıp arkadaş olduk. Sonraki günlerde ise arkadaş ortamımız bir aile ortamına döndü. Yabancı dil bilmenin yararını açık bir şekilde gördüm" diye konuştu.

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.