Hakkari

Hakkari'de şaşılık ameliyatı yapılıyor

09:59 26 Ocak 2016
Hakkari'de şaşılık ameliyatı yapılıyor

Hakkari Devlet Hastanesinde şaşılık ameliyatları yapılıyor.

Önceki yıllarda doktorların gitmek istemediği ve ya kısa süre kaldıktan sonra istifa ederek ayrıldığı Hakkari'de, sağlık alanında önemli gelişmeler yaşanıyor.

Sağlık Bakanlığınca modern cihazlarla donatılan Hakkari Devlet Hastanesinde birçok başarılı ameliyatın yanı sıra şaşılık ameliyatları da yapılıyor.

Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Selahattin Demir Düzen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte şaşılık ameliyatlarının başarıyla yapılmaya başlandığını söyledi.

Yaklaşık bir yıldır Hakkari'de görev yaptığını ifade eden Düzen, şöyle konuştu:

"İlde daha önce şaşılık ameliyatı yapılmamıştı. Bu ameliyatı burada yapmaya başladık. 7 ayda 8 hastamıza şaşılık ameliyatı yaptık. Şaşılık tedavisi geciktirilmeden yapılmalıdır. Bazı aileler çocuklarını illeri bir yaştan sonra tedavi ettirmeyi düşünüyor. Ancak bir yaşından itibaren bu ameliyatlar yapılabiliyor. Şaşılığın tedavisi ne kadar erken yapılırsa sonuçlar da daha iyi oluyor. Hakkari'de de artık şaşılık ameliyatı başarılı bir şekilde yapılabiliniyor. Vatandaşlarımız hiç çekinmeden bizlere başvurabilirler."

Sol gözünde kayma olduğunu belirten Baran Kurt ise yapılan başarılı ameliyatla sağlığına kavuştuğunu söyledi.

Kurt, "Sol gözümde kayma ve görme problemi vardı. Şikayetlerim her gün artıyordu. Daha sonra hastaneye başvurdum. Yapılan muayenemin ardından ameliyata karar verildi. Çok güzel ve başarılı bir ameliyat oldu. İlerleyen günlerde daha sağlıklı görebileceğime inanıyorum. Çok mutluyum. Hocamıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.