Hakkari

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

17:00 11 Mart 2016
İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

Hakkari Valisi Yakup Canbolat, "12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü" nedeniyle mesaj yayımladı.

Canbolat, mesajında, tarihin derinliklerinden gelen yüce milletin bekası, milli birlik ve beraberliğinin genel ifadesi olan İstiklal Marşı'nın kabul edilmesinin 95. yıl dönümünü kutlamanın onurunu yaşadıklarını belirtti.

Vali Canbolat, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"12 Mart 1921'de TBMM'de büyük bir coşkuyla, oy birliğiyle milli marş olarak kabul edilen ve merhum Mehmet Akif Ersoy tarafından kahraman ordumuza ithaf edilen İstiklal Marşımız, milletimizin yurt ve bayrak sevgisinin, özgür ve bağımsız yaşama tutkusundan ödün vermeden haksızlıklara karşı dimdik ayakta durarak yeniden var olma mücadelesinin simgesi olmuştur. Bugün hepimize düşen en büyük görev, İstiklal Marşımızın yazılmasına neden olan milli mücadele yıllarının önem ve şuuruna vararak, atalarımızın emaneti olan vatanımıza sahip çıkmak ve Cumhuriyetimizi sonsuza kadar yaşatmak olmalıdır."

"'Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın' diyen Ersoy'un sözlerindeki manayı, bugün ülkemizde yaşadığımız sıkıntılı günlerde aziz milletimize karşı yürütülen her türlü entrika, proje ve faaliyetler karşısında bir kez daha doğru anlama, düşünme ve yorumlama ihtiyacı olduğunu görmekteyiz" diyen Canbolat, " Bu duygular içerisinde, İstiklal Marşı’nın TBMM'de milli marş olarak kabul edilişinin 95. yıl dönümünde, başta Mustafa Kemal olmak üzere, tüm kahraman şehitlerimizi ve milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u rahmet ve minnetle anıyoruz'' ifadeleri yer aldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.