Hakkari

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı

12:19 17 Mart 2016
Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı

Hakkari Valisi Yakup Canbolat, Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Canbolat, mesajında, umudun bittiği yerde imanın, gücün tükendiği yerde azmin, silahın olmadığı yerde yüreğin coştuğu, dünyada eşi benzeri görülmemiş çetin bir savaşa sahne olan, toprağın her zerresinin şehit kanı ile sulandığı, bir toplumun millete dönüştüğü, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yıl dönümünü kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını bildirdi.

Çanakkale Zaferi'nin, vatanın ve milletin bekası ve mutluluğu için canlarını feda edecek kadar benliklerinden vazgeçmiş yüz binlerce milli kahramanın, ilahi bir mücadele gücü ile milletimizi yüceltme ülküsünün ihtişamlı ve mukaddes hatırası olduğunu belirten Canbolat, 1915'te yeryüzündeki hiçbir silahın, hiçbir mekanik gücün, vatan ve millet sevgisine karşı üstün olamayacağının görüldüğünü kaydetti.

Çanakkale Zaferi'nin, milletimizin sarsılmaz birlik ve beraberliğinin en güçlü nişanesi olduğunu aktaran Canbolat, şunları kaydetti:

"Etnik kökenleri, mezhepleri ne olursa olsun vatanın her köşesinden kopup gelerek düşmanın karşısına dikilen ve 'Çanakkale geçilmez' diyerek canları pahasına bu toprakları savunan şehitlerimizin aziz hatırası, bugün de millet olma şuurumuzu canlı tutan en büyük ilham kaynağı olmaya devam etmektedir. Vatan topraklarını korumak ve savunmak için en zor şartlar altında canlarını ortaya koymaktan çekinmemiş olan şehitlerimiz, devletimizin varlığının, milletimizin birlik ve beraberliğinin manevi güvencesi olarak sonsuza kadar hatırlanacaktır. Çanakkale ruhu gönüllerde yaşadıkça ve bunu sahiplenenler oldukça, geçmişte ve günümüzde başarılmaya çalışılan ayrılıkçı emeller ile bölücülük kendine yaşam alanı bulamayacaktır. Bu vatanı korumanın bedelini kanla ve canla ödeyen bir millet, bundan sonra da aynı şuurla her türlü saldırıyı geri püskürtecek, terör faaliyetleri ile yapılmak istenen kirli oyunlar bozulacaktır. Çanakkale'de, Dumlupınar'da, Sakarya'da ve bugün yurdun her köşesinde terörle mücadelede görevlerini ifa ederken şehadet şerbetini içen kahraman şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhunuz şad olsun."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.