Hakkari

Hakkari'de işaret diliyle girişimcilik kursu

15:13 05 Nisan 2016
Hakkari'de işaret diliyle girişimcilik kursu

Hakkari'de, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) ve KOSGEB işbirliğiyle, başlatılan girişimcilik kursunda işitme engelli kursiyerlere işaret diliyle eğitim veriliyor.

Toplam, 150 kişinin müracaat ettiği kurslarda katılan gençlere temel pazarlama, finans, iş planının yanı sıra KOSGEB destekleri, diğer fon ve hibe kaynaklarına erişim konularında bilgiler veriliyor.

AB Fonları Uzmanı Muhammed Elper Gürbüz, yaptığı açıklamada, eğitimleri başarıyla tamamlayan kursiyerlere girişimcilik belgesi vereceklerini belirterek, şöyle dedi:

"Eğitimi başarıyla tamamlayan engelli girişimci adaylar, KOSGEB'den yüzde 90 oranıyla faydalanabilecekleri 50 bin liralık desteğin yanı sıra İŞKUR'dan da 36 bin liralık hibe desteğinden yararlanabilecekler. Diğer girişimciler ise yüzde 70 oranında KOSGEB'den destek alabilecek. 5 grup halinde toplam 150 girişimciye bu kursu veriyoruz. Bu girişimcilerden 30'u engelli vatandaşlarımız. Engelli grubumuzda işitme engelli olan bazı arkadaşlarımızdan dolayı da bu konuda uzman bir hocamızla beraber işaret diliyle ders veriyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.