Hakkari

Engelliler Haftası

12:14 11 Mayıs 2016
Engelliler Haftası

Hakkari Valisi Yakup Canbolat, Engelliler Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Canbolat mesajında, engelli vatandaşların toplumsal hayata katılımlarının sağlanması ve hayat standartlarının yükseltilmesinin, çağdaş toplum anlayışının bir parçası olduğunu bildirdi.

Her insanın bir engelli adayı olduğunu kaydeden Canbolat, mesajında şunlara yer verdi:

''Tüm insanların bunun bilincinde olması, engelli vatandaşlarımızın sorunlarına bu bilinç ve duyarlılıkla yaklaşması gerekir. 10-16 Mayıs tarihlerinde yapılan Engelliler Haftası etkinliklerinin öncelikli amacı da insanlarda bu bilinç ve duyarlılığı oluşturmaktır. Engelli olmak asla bir kusur olarak görülmemeli ve engelli bireylerimiz de hiçbir zaman yaşama azmini yitirmemelidir. Engellilere sahip çıkmak, onların sorunlarının çözümüne katkıda bulunmak ve yaşamlarını kolaylaştırıcı önlemler almak hepimizin ortak sorumluluğudur."

Engelliliğin, sadece engelli ve ailelerinin içinde bulunduğu bir sağlık sorunu olmadığını, bunun sosyal boyutlarıyla herkesi yakından ilgilendiren ve herkesin ortak çabasını gerektiren bir konu olduğunu aktaran Canbolat, şehirleri, yolları, ortak yaşam alanlarını, evleri, kısacası insanın yaşadığı bütün alanları bu anlayışla oluşturmak gerektiğini belirtti.

Canbolat, "Bir ülkenin huzuru, ancak onu oluşturan tüm bireylerin mutluluğuyla sağlanabilir. Engelli vatandaşlarımızın toplumsal hayatta varlık göstermeleri ve kendilerine yer bulmaları, şüphesiz tüm toplumumuzu güçlendirmektedir. Bu önemli ve anlamlı haftada, hepimizi hayata bağlayan sevgi ve yaşama sevincinin sonsuza kadar sürmesini temenni ederim. Bütün engelli kardeşlerimiz ile onların ailelerine en samimi sevgilerimi sunarak, sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir ömür geçirmelerini temenni ediyorum." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.