Hakkari

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

13:04 19 Mayıs 2016
19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

Vali Yakup Canbolat, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.

Canbolat, Çetinkaya, 19 Mayıs 1919'un, bağımsızlığından asla vazgeçmeyecek olan bir milletin toprak, vatan, bayrak ve ezan uğruna yedi düvele karşı giriştiği var olma mücadelesinin ilk kıvılcımının atıldığı gün olduğunu belirtti.

"Mustafa Kemal Atatürk’ün sahip olduğu bağımsızlık inancı ve Türk Milletinden aldığı destekle Samsun’dan başlattığı kurtuluş mücadelesi neticesinde, cumhuriyetimizin başlangıcı ve ülkemizin aydınlık geleceğinin temelleri atılmıştır" ifadesini kullanan Çetinkaya, şunları kaydetti:

"Tarihini, kültürünü bilen; kendi milli benliğine sahip çıkan ve bu değerleri de gençlerine aktarabilen milletler ilelebet yaşama hakkına sahip olurlar. Mustafa Kemal Atatürk, Kurtuluş Savaşı’nı fedakar milleti ile birlikte zafere taşımıştır. Kazanılan bu zaferin sürekli olması ve ülkemizin çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşması için de bu günü, gençlerimize armağan etmiştir. Gençliğe büyük önem veren Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs'ı "Gençler, cesaretimizi güçlendiren ve sürdüren sizlersiniz. Siz, almakta olduğunuz terbiye ve kültür ile insanlık değerinin, vatan sevgisinin en değerli örneği olacaksınız. Ey yükselen yeni nesil, gelecek sizindir!" demiştir. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm Hakkarili hemşehrilerimin ve ülkemizin geleceği olan gençlerimizin, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı'nı en içten dileklerimle kutlar, saygılar sunarım."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.