Hakkari

Yüksekova'da buruk bayram hazırlığı

11:02 04 Temmuz 2016
Yüksekova'da buruk bayram hazırlığı

Sokağa çıkma yasağının kısmi zamanlı kaldırıldığı Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde vatandaşlar, terör saldırılarının yarattığı tahribat nedeniyle Ramazan Bayramı'nı buruk karşılıyor.

13 Mart'ta sokağa çıkma yasağıyla başlatılan ve 20 Nisan'da tamamlanan "Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle Operasyonu" ile çukur, barikat ve teröristlerden temizlenen ilçede, devletin destekleriyle hayat normale dönüyor.

Yaklaşık 3 ay uzak kaldıkları evlerine dönerek terör örgütünün yarattığı tahribatı gidermeye çalışan vatandaşlar, yaşadıkları zorlukları bir kenara bırakarak bayram alışverişi yaptı.

Terör saldırıları nedeniyle uzun süre iş yerlerini açamayan ilçe esnafı, bayram öncesinde vatandaşların yaptığı alışverişle rahat bir nefes aldı.

Bayram hazırlıklarının buruk geçtiğini dile getiren esnaf Rüstem Bulut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçtiğimiz yıllarda yaşadıkları coşkuyu bu yıl göremediklerini söyledi.

Yaraların sarılmaya başlandığını aktaran Bulut, "İlçede hayat yavaş yavaş düzene giriyor. Vatandaşlarda büyük bir burukluk var. Bayram havası yok denilebilecek seviyede. Esnafın genel durumu pek iyi değil ancak bayramla bir hareketlilik yaşamaya başladık. Tek temennimiz Yüksekova'nın bir önce toparlanması ve herkesin huzura kavuşmasıdır." diye konuştu.

Bayram için hazırlık yaptıklarını ifade eden esnaf Osman Çakto ise "Ürünlerimizi çok soran var ancak satışlar istediğimiz düzeyde gerçekleşmedi. Yine de yaşadığımız hareketlilik biraz nefes almamızı sağladı. İnşallah en kısa sürede toparlanırız." ifadesini kullandı.

- "Çocukların her şeye rağmen sevindirilmesi lazım"

Vatandaş Selim Harman da her şeye rağmen hayatın devam ettiğini vurgulayarak, "Sonuçta dini bir bayrama giriyoruz. Halkımızın bu düşünceyle hareket etmesi gerekiyor. Burada yaşanan olaylardan dolayı üzgünüz. Çocukların her şeye rağmen sevindirilmesi lazım. Herkese hayırlı bayramlar diliyorum." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.