Hakkari

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

15:23 12 Ağustos 2016
FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösteren Türk Halk Müziği Sanatçısı Aydın Aydın koyunların sırtlarına üzerinde, "Darbeciler etimizi yediniz, sütümüzü içtiniz, ne bu dünyada, ne öteki dünyada hakkımızı helal etmiyoruz." yazılı döviz astı

Doğa ve hayvanlarla çektiği sıra dışı kliplerle gündeme gelen şarkıcı Aydın, FETÖ'nün darbe girişimine tepkisini, İstanbul'da gittiği bir çiftlikte koyunların sırtlarına "Darbeciler etimizi yediniz, sütümüzü içtiniz, ne bu dünyada, ne öteki dünyada hakkımızı helal etmiyoruz" yazılı döviz asarak gösterdi.

Koyunların arasında kaval çalarak türkü söyleyen Aydın, burada çekilen fotoğraf ve görüntüleri basınla paylaştı.

Aydın, yaptığı açıklamada, demokrasi şehitlerine Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı diledi.

Milli iradeye ve demokrasi şehitlerine sahip çıkmak adına 15 Temmuz'dan bu yana meydanlarda nöbet tuttuğunu belirten Aydın, şunları kaydetti:

"O gün bir söz verdim dedim ki 'bir adak adayacağım'. Bir de kendime bir hedef belirledim. Türkiye'de hiç kimsenin belki gidemediği illere meydanlara gece gündüz demeden, yatmadan, dinlenmeden gittim. Biz sanatçılar milletçe bütün dillerde Türkçe, Kürtçe, Arapça, Lazca türküler yaptık. Ben de Türkiye'de Kürtçe 'Rabe (kalk) darbeye karşı' ve Türkçe 'Haydi Türkiyem meydanlara' eserlerini yaptım. O gece de kendime bir hedef belirledim. Darbeye karşı hayatımız boyunca nöbetimizi tutmaya devam edeceğiz. Çünkü su uyur, düşman uyumaz."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.