Hakkari

Sanatçı Aydın, halkı "Çepik" programına davet etti

12:08 19 Şubat 2017
Sanatçı Aydın, halkı "Çepik" programına davet etti

Türk Halk Müziği Sanatçısı Aydın Aydın, Hakkarilileri TRT-Kürdi'de canlı yayınlanacak olan "Çepik" programına davet etti.

Program öncesinde basın mensuplarıyla bir araya gelen Aydın, her hafta içi TRT Kurdi'de canlı yayınlanan programın salı günü Hakkari'de canlı yayınlanacağını söyledi.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü salonunda akşam saat 20.00'da canlı yayınlanacak olan programın Hakkari Valiliği katkılarıyla yapılacağını aktaran Aydın, memleketinde bu programı yapacakları için son derece mutlu olduğunu ifade etti.

Aydın, şöyle konuştu:

"Hakkari bir gelin gibi süslenmiş. Türkiye'nin dört bir yanında ve Türkiye'nin bütün renkleri, güçlü sesleri iki gün sonra Hakkari'de olacak. O yüzden de bugün Hakkari cennetin bir köşesi gibi. O güneşin güzelliği, Sümbül Dağı'nın yamaçlarındaki karlar her şey muhteşem. Bütün sanatçı arkadaşlarıma buradan seslenmek istiyorum. Yıllar önce de türkülerimle seslendim. Herkesi buraya bekliyoruz. Buraya Türkiye'nin değişik bölgelerinde sanatçılarımız geliyor. Bu konuda bizlere destek veren Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak ve TRT-Kürdi'ye teşekkür ediyorum."

Programda Hakkari'nin halayı, giyimi, kuşamı, yemekleri ve bütün güzelliklerini salı günü tanıtacağı için heyecanlı olduğunu da sözlerine ekleyen Aydın, Hakkarili hemşehrilerini programı izlemeye davet etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.