Hakkari

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı

14:29 18 Mart 2017
Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı

Hakkari'de Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı nedeniyle tören düzenlendi.

Kar yağışı altında Hükümet Konağı önünde Vali Cüneyit Orhan Toprak, Garnizon Komutan Vekili Albay Murat Özdemir ve Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Törende, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Atatürk Kültür Merkezi'nde devam eden programda Vali Toprak günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.

Vatanın bölünmez bütünlüğü uğruna can veren şehitleri minnet ve şükranla andıklarını belirten Toprak, şunları söyledi:

"Yaklaşık bir asır önce Osmanlı Devleti'nin zor dönemlere girmesi ve zayıflaması üzerine uzun yıllardır buraları ele geçirip parçalayıp ve memleketimize el koymak üzere göz dikenler Osmanlı Devleti'nin bu zayıf dönemini değerlendirerek bu dünyanın en güzel coğrafyasında bulunan ülkemizi aralarında paylaşmaya karar verdiler. Hepimiz ilkokul, orta ve lise sıralarında bu tarihi gerçekleri okuduk, öğrendik. Gerçekten yedi düvel diyebileceğimiz şekilde İngiliz'i, Fransız'ı, İtalyan'ı, Yunan'ı aralarında paylaşarak büyük bir talan içine girdiler. 1915'te de Çanakkale'den girip İstanbul'u da içine alan bir harekat düzenlediler."

Konuşmanın ardından Çanakkale Zaferi ve Şehitlerimiz konulu sunum yapıldı.

Öğretmen ve öğrencilerin Çanakkale Zaferi'ni anlatan tiyatro oyunu salonda duygulu anlar yaşattı.

Programa, Garnizon Komutan Vekili Albay Murat Özdemir, Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Nuri Cavcav, 1.Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ayhan Dal, 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Yusuf Kaya, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgun, kamu kurum amirleri, öğretmen, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.