Hakkari

İlköğretim Haftası

17:33 20 Eylül 2017
İlköğretim Haftası

Hakkari'de İlköğretim Haftası dolayısıyla tören düzenlendi.

Valilik binası önünde düzenlenen tören Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Daha sonra Atatürk Kültür Merkezi'nde devam eden programda, üst sınıftaki öğrenciler yeni okula başlayan öğrencilere çiçek verdi.

Programda konuşan Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, 2017-2018 eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını temenni ederek öğrencilere güzel ve başarılı bir eğitim yılı diledi.

İnsanları "iyi insanlar ve kötü insanlar" olarak ikiye ayırdığını ifade eden Toprak, şunları söyledi:

"Bilgili olmadan önce iyi insan olmamız lazım. Bilginin, eğitimin telafisi her zaman olabilir. Ama iyi insan olamadığımız zaman hayatımız boyunca topluma zararımız olur faydamız olmaz. Derslerinizle ilgilenmenin yanı sıra sosyal faaliyetleri de devam ettirmemiz gerekiyor. Okuldan çıktıktan sonra zaman buldukça basketbol, futbol, tenis oynayın, yürüyüş yapın, arkadaşlarınızla sohbet edin. Bu yönlerinizi de güçlendirin. Mustafa Kemal Atatürk’ün de söylediği gibi 'Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur.' Çocuklar bu okul dönemlerinizi okul müdürleri ve öğretmenlerinizin önderliğinde arkadaşlarınızla birlik beraberlik, karşılıklı sevgi, saygı içerisinde geçirmeye gayret edin. Teknolojinin laptop, tablet dediğimiz boyutuna kendimizi fazla kaptırmayalım. Cep telefonlarındaki oyunlara bağlı kalmayalım. Çünkü bunlar belirli bir müddet sonra bağımlılık yapıyor. İnşallah güzel, hayırlı, mutlu, sağlıklı, ailelerinizle ve öğretmenlerinizle beraber güzel bir eğitim öğretim yılı geçirirsiniz."

İl Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgun ise 2017-2018 eğitim öğretim yılına heyecan, azim ve sevinçle başladıklarını söyledi.

Durgun, "Hepimizin temel vurgusu eğitim yani öğrenme ve öğretmedir. Tarih boyunca insan davranışlarını olumlu yönde etkilemede en etkin araç eğitim olmuştur. Eğitim, kişiye yaşam boyu hizmet sunan bir süreç olup toplumların ekonomik, sosyal, kültürel ve politik gelişmelerini doğrudan etkilemektedir. " diye konuştu.

15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma video gösterimi ile devam eden program, müzik dinletisi ve halk oyunları gösterisi ile sona erdi.

Vali Toprak ve beraberindekiler daha sonra hafta dolayısıyla açılan resim sergisini gezdi.

Programa, Vali Toprak'ın eşi Dr. Funda Toprak, Dağ ve Komando Tugay Komutan Vekili Tank Yarbay Cavit Nartop, AK Parti Hakkari İl Başkanı Emrullah Gür, daire amirleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.