Hakkari

Hakkari'de ASDEP tanıtım toplantısı

17:08 25 Ekim 2017
Hakkari'de ASDEP tanıtım toplantısı

Hakkari’de Aile ve Sosyal Destek Projesi (ASDEP) tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Konferans Salonu'nda, Vali Yardımcısı Bekir Abacı başkanlığında düzenlenen toplantıya kamu kurum ve kuruluş amirleri, muhtarlar ile din görevlileri katıldı.

Burada konuşan Abacı, aile ile ilgili yapılan çalışmaların önemine değindi.

Abacı, bütün kurum ve kuruluşların hizmetlerinde aile, çocuk, engelli ve yaşlılara hizmet konusunda gerekli çalışmaları yapmaları gerektiği söyledi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Akif Bildirici de aile sosyal destek projelerinin ev ev dolaşarak sorunların tespiti ve çözümü noktasında önemli hizmetler sunulacağını ifade etti.

Sahada yapılan çalışmaların sosyal hizmet açısından önemli bir yere sahip olduğunu aktaran Bildirici, şunları kaydetti:

‘"ASDEP aile ve bireylerin sosyal yardım ve sosyal hizmetlere olan ihtiyaçlarının tespiti, ihtiyaca göre sosyal yardım ve sosyal hizmet modellerinin planlanması ve uygulanması, gerektiğinde diğer kamu hizmetlerinden yararlanılmasının sağlanması amacıyla sürecin tüm aşamalarında rehberlik ve danışmanlık içeren bir programdır. Bu programın nihai amacı toplumun özellikle dezavantajlı kesimlerinde yaşam kalitesinin kamu hizmetlerinin etkin kullanımıyla arttırılmasıdır. ASDEP kapsamında ilimizde istihdamı gerçekleştirilen 38 meslek elemanımız proje kapsamında, Bakanlığımızın belirlediği iş tanımı çerçevesinde sahaya çıkacaktır. Saha çalışmaları hane ziyaretleri şeklinde olacak, her bir ailenin sosyal durumu ve gereksinimleri tespit edilecektir."

ASDEP görevlilerinin işlemlerini kendilerine verilen mobil bağlantılı cihazlarda bulunan uygulama üzerinden yürüteceklerini vurgulayan Bildirici, mobil cihazlarda bulunan uygulama kapsamında girilen verilerin bakanlıklarına eşzamanlı aktarılıp, yapılan ziyaretin sonuçlarının takip edileceğini bildirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.