Hakkari

Yüksekova'da okullara malzeme desteği

14:46 05 Nisan 2018
Yüksekova'da okullara malzeme desteği

Yüksekova Kaymakamlığınca ilçedeki anaokulları ile özel eğitim okullarına eğitim materyalleri ve oyuncak dağıtıldı.

İlçedeki 112 ana sınıfına 130 bin lira değerinde eğitici materyal ve oyuncak desteği sağlandı.

Ayrıca, ilçedeki hafif, orta, ağır, otizm, işitme ve görme engelli 14 özel eğitim okulundaki 26 sınıfa, 125 bin lira değerinde eğitim materyalleri alındı.

Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mahmut Kaşıkçı beraberinde İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ahmet Kurdoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Haluk Baş ve Milli Eğitim Müdürü Servet Canlı, Murat Işık Anaokulu'nu ziyaret etti.

Kaşıkçı, burada çocuklarla sohbet ederek oyuncak dağıttı.

Ardından Hamit Kesici İlk ve Ortaokuluna giden Kaşıkçı, buradaki ana sınıfı ve özel eğitim sınıfını gezerek çocuklarla vakit geçirdi.

Öğretmenlerle bir araya gelerek sıkıntı ve taleplerini dinleyen Kaşıkçı, gazetecilere yaptığı açıklamada, Yüksekova'nın eğitimdeki kalitesinin artırılmasına yönelik çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Bu kapsamda 103 ana sınıfının eğitim materyallerini tamamladıklarını aktaran Kaşıkçı, şöyle konuştu:

"Okulların kitap, oyuncak, halı gibi tüm ihtiyaçlarını giderdik. Çocukların mutluluğunu, eğitimdeki ilgisini, mutluluğunu hep birlikte gördük. Derdimiz çocuklarımızı bugünden yarınlara hazırlamak. Sadece Milli Eğitime bağlı ana sınıfları değil, aynı zamanda 4-6 yaş grubu müftülüğün bünyesinde açılan 9 ana okulunun ihtiyaçlarını da giderdik."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.