Hakkari

Hakkari'nin düşman işgalinden kurtuluş yıl dönümü

12:38 22 Nisan 2018
Hakkari'nin düşman işgalinden kurtuluş yıl dönümü

Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Hakkari'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Toprak, mesajında, Hakkari'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümünü kutlamanın heyecan ve gururunu yaşadıklarını belirtti.

Vatanın işgaline karşı millet direnişinin en güzel örneklerinden birinin de Hakkari halkının verdiği mücadelenin olduğuna vurgu yapan Toprak, şunları kaydetti:

"Yürekleri vatan sevgisiyle dolu Hakkari halkı, gencinden yaşlısına, kadınından erkeğine kadar canları pahasına direnerek üstlerine düşen görevi layıkıyla yerine getirmişlerdir. Bugün Samsun'da yakılan özgürlük ateşinin Erzurum, Sivas ve Amasya'da tutuştuğu, karış karış tüm Anadoluyu sararak sele dönüştüğü, 'ölürsem şehit, kalırsam gazi' diyenlerin, "Allah Allah" nidalarıyla seslerini günümüze kadar ulaştıran ecdadımızın şeref madalyasını taktıkları gündür. Ecdadımızın kanıyla sulanan bu topraklarda bizlere düşen görev sosyal, kültürel ve folklorik değerleriyle, özellikle doğasıyla önemli bir konuma sahip ilimizin kalkınması ve gelişmesi için var gücümüzle çalışmaktır."

Vali Toprak, bir diğer sorumluluğun da benliğini yitirmiş ve mazisini unutmuş toplumların tarihin enkazı içinde yok olacağını bilerek bu doğrultuda adım atmak olduğuna dikkat çekti.

Toprak, "Geçmişten aldığı güçle bugün 100. yıl dönümünü kutladığımız Hakkari'nin düşman işgalinden kurtuluşu, geleceğe emin adımlarla ilerleyen siz değerli halkımızın yoluna tutulan bir ışıktır. Kurtuluş mücadelesinin ilk meşalesini yakarak, tarihin dilinden düşmeyecek bir destan yazan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, 100 yıl önce huduttan hududa koşarak bu uğurda canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyor, Hakkari'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümünü en samimi duygularımla kutluyorum." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.