Hakkari

Hakkari'de çocuklara müzik aletleri tanıtıldı

15:22 03 Mayıs 2018
Hakkari'de çocuklara müzik aletleri tanıtıldı

Hakkari Belediyesi bünyesindeki Fekiye Teyran Kültür Merkezi'ni gezen çocuklara çeşitli müzik aletleri tanıtıldı.

İçişleri Bakanlığı tarafından Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevlendirme yapılan belediye, alt ve üst yapı, asfalt yapımı ve yeni parkların kurulmasının yanı sıra sosyal konularda da hizmetlere devam ediyor.

Öğretmenleri eşliğinde merkeze gelerek düzenlenen etkinliğe katılan Atatürk Anaokulu öğrencilerine, görevliler müzik aletlerini tanıttı.

Çeşitli enstrümanları yakından tanıma şansı bulan çocuklar, aletleri inceledikten sonra görevli ses sanatçıları ile şarkılar söyledi.

Ardından merkezin diğer bölümlerini de gezen öğrenciler, fotoğrafçılık kursunda fotoğraf çektirip resim çizdi.

Fekiye Teyran Kültür Merkezi eğitmeni Ümmühan Keskin, yaptığı açıklamada, çocukları misafir ettikleri için mutlu olduklarını belirterek, amaçlarının küçük çocuklara müziği sevdirmek olduğunu söyledi.

Sosyal sorumluluk kapsamında anaokullarda okuyan çocuklara yönelik bu tür etkinlikler düzenlediklerini ifade eden Keskin, "Minikler bugün gitar, bağlama, bateri, darbuka ve ses eğitimi gibi etkinliklerle burada çalışan eğitmenler ile tanıştılar. Çok mutlu olduk. Çocuklarımıza bu müziği, enstrümanları tanıtmak ve onları bize yakınlaştırmak adına bu tür etkinlikler yapıyoruz." dedi.

İlk kez müzik aletleri ile tanışan çocuklardan güzel tepki aldıklarını aktaran Keskin, çocukların bu etkinliklerden dolayı mutlu olduklarını dile getirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.