Hakkari

Vali Akbıyık, kurs merkezini ziyaret etti

13:39 13 Aralık 2018
Vali Akbıyık, kurs merkezini ziyaret etti

Sınıfları ve etüt merkezini gezen Vali Akbıyık, burada üniversite sınavlarına hazırlanan öğrencilerle sohbet etti.

Hakkari Valisi İdris Akbıyık, 530 öğrencinin üniversite sınavlarına hazırlandığı Destekleme ve Yetiştirme Kurs Merkezi'ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Akbıyık, burada yaptığı açıklamada, İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde Halk Eğitim Merkezinin çabalarıyla 2015 yılında açılan ve 530 öğrencinin üniversite sınavlarına hazırlandığı merkezin beş katlı binada hizmet verdiğini söyledi.

Vali Akbıyık, öğrencilere sınavlarda başarı diledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür ise kurs merkezinde müdür, 2 müdür yardımcısı, rehber öğretmen ve 30 ücretli öğretmenin görev yaptığını anlattı.

Merkezde üniversite sınavlarına hazırlanan 400'ün üzerinde öğrencinin tıp, mühendislik, hukuk, öğretmenlik, psikoloji, ilahiyat ve diğer lisans programlar ile çeşitli ön lisans programlarına yerleştiğini belirten Gür, "Kurs merkezimizin işleyişi okul formatındadır. Sözel, sayısal, eşit ağırlık olmak üzere 3 alanda eğitim öğretim vermektedir." dedi.

Kurs merkezi ziyaretine İl Jandarma Komutan Vekili Albay Yavuz Öztürk ve İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu da katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.