Hakkari

HATSO'da Vali Akbıyık onuruna program düzenlendi

12:39 19 Aralık 2018
HATSO'da Vali Akbıyık onuruna program düzenlendi

Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası (HATSO), Vali İdris Akbıyık onuruna program düzenledi.

Vali Akbıyık, programda yaptığı konuşmada, HATSO Başkanı Servet Taş'a davetinde dolayı teşekkür etti.

Hakkari'de 45 gündür görev yaptığını, kenti tanımaya çalıştığını belirten Akbıyık, "4 ilçemizi ve gümrük kapılarımızı ziyaret ettik. Şu anda belde ve köy ziyaretlerimize de başladık. Hakkari her alanda son sıradan inşallah kurtulacak. Tabi bu sadece devlet eliyle olmaz. Özel sektör, sivil toplum örgütleri, yerel yönetimler, belediye, meslek odaları, sizlerin bizlerin hep beraber gayreti ile olur." dedi.

Akbıyık, valilerin görevinin gittikleri yerde devleti temsil etmek olduğunu anımsatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Görevi asayiş, güvenliği sağlamaktır. Bunun yanında bulundukları yere ekonomik, sosyal, kültürel ve her alanda liderlik yapmaktır. Bu alanda biz de elimizden geldiği kadar meslek odaları ile çalışacağız. Ticaret ve Sanayi Odası iş dünyasının temsilcisi. Bizler için önemli bir meslek kuruluşu, beraber çalışacağız, destek vereceğiz. Hakkari için ekonomik ve sosyal anlamda özel projelerin geçmesi için gerek bölgesel DAKA gibi gerekse Ankara'da devlet nezdinde bunları yazılı sözlü ifade edeceğiz, destekçisi olacağız."

Hakkari'nin en büyük probleminin işsizlik olduğunu ifade eden Vali Akbıyık, şunları kaydetti:

"Buranın kurtuluş reçetesi, mutlaka buradakilerin hepsi benden daha iyi biliyordur. Madenciliğin canlanmasında bir izabe tesisinin Hakkari'de kurulması. Burada çıkartılan madenleri İran'a gönderiyoruz ve on katı fiyatla tekrar geri alıyoruz. Bu hakikaten bizleri üzüyor. İnşallah burada maden izabe fabrikası kurulur. Yine bir metal fabrikası kurulmalı. Servet başkanın dediği gibi gümrük kapılarının canlandırılması önemli. Tabi bunun yanında dağ turizmi, doğa turizmi Hakkari’de canlanabilir. Bu noktada da geçtiğimiz hafta sonu Mergabütan Kayak Merkezi'ndeydik, orada kayak sezonunu açtık. Ben Kayseri’de çalıştım, Erciyes böyle değil. Uludağ'ı gördüm orası da böyle değil. Yani Türkiye'nin en güzel kayak merkezlerinden birisi. Şu anda hiçbir yerde kar yok, biz de 2 metre yakın kar var. Bu bölge kış turizmi anlamında önemli bir merkez olabilir."

Programa, Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Muammer Alper, Belediye Başkanı Cüneyt Epcim, Vali Yardımcıları Mustafa Pala ve Mustafa Duruk, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuri Öztürk, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Taş, Meclis Başkanı Nazım Demir ve odanın yönetim kurulu üyeleri ile meslek komitesi temsilcileri katıldı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.