Hakkari

Hakkarili rafting sporcuları milli takıma girdi

15:49 20 Aralık 2018
Hakkarili rafting sporcuları milli takıma girdi

Hakkari Cilo Rafting Takımı sporcuları, 2019 yılında Türkiye'yi temsil edecek Rafting Milli Takımı'nda yerini aldı.

Tunceli'nin Munzur Çayı'nda 08-13 Haziran 2019 tarihlerinde yapılacak "Rafting Dünya Kupası" müsabakasında Cilo Rafting Takımındaki 12 sporcu, milli takımda kenti ve ülkeyi temsil edecek.

Cilo Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Başkanı Hacı Tansu, yaptığı açıklamada, kulüp olarak bugüne kadar birçok alanda ilklere imza attıklarını söyledi.

Birçok projenin öncüsü ve aynı zamanda ilham kaynağı olduklarını altını çizen Tansu, şöyle konuştu:

"Hakkari Dağları ve Doğa Sporları Rotaları adlı kitabını çıkardık. Şimdi ise yine bir ilke imza atıp ilimizin ilk ve tek Rafting takımını kurduk. Son bir yılda kurduğumuz takımla katıldığımız bütün müsabakalarda ulusal dereceler getirdik. Sporcularım bir imkansızı başardılar ve bunun ödülünü de alacaklar. Zap nehri ölüm vadisi olmaktan çıktı, şimdi rafting merkezi oldu. Çukurca'da kurulan takımımız da aynı inançla devam ediyor."

Sporculardan Ramazan İlhan da bütün imkansızlıklara rağmen ve ellerinde hiçbir rafting malzemeleri yokken bu spora başladıklarını belirterek, milli takıma alındıklarını için çok mutlu olduklarını dile getirdi.

Sporculardan Selçuk Tunç ise Zap Nehri'nde raftinge başlarken birçok sporcunun suya girmeye korktuğun belirterek, "Şimdi ise hepsi iyi birer yüzücü ve birer rafting sporcusu oldu. İnançla ve inatla devam ettik, başardık. Milli takımı gururla temsil edeceğiz." dedi.

Takımın kurucusu ve antrenörü Nigar Safiye Tansu, takımının bu aşamaya gelmesinde desteklerini esirgemeyen Hakkari Valiliğine, Hakkari Üniversite Rektörü Ömer Pakiş'e, iş adamı Nevzat Kazak'a ve HATSO Başkanı Servet Taş'a teşekkür etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.