Hakkari

Hakkari'de yılkı atları, dronla görüntülendi

06:56 11 Ekim 2020
Hakkari'de yılkı atları, dronla görüntülendi

Hakkari'nin 3 bin 400 rakımlı Berçelan Yaylası'ndaki yılkı atları, doğal yaşam alanlarında dronla havadan görüntülendi. Yılkı atlarının toplu olarak hareket ettiği anlar, güzel görüntüler oluşturdu. Yılkı atları, fotoğraf ve doğa tutkunlarının da ilgisini çekiyor.

Hakkari'de güvenlik güçlerince gerçekleştirilen başarılı operasyonlarla terörden arındırılan, 3 bin 400 rakımlı Berçelan Yaylası'nda yılkı atları havadan görüntülendi. Doğa fotoğrafçısı Emin Noyan, yaylada otlayan atları dronla çekti. Yılkı atları, dronla yapılan çekim sırasında sürü halinde koştu.

Yılkı atlarını izlemenin heyecan verici olduğunu söyleyen Emin Noyan, "Fotoğraf çekmek için Berçelan bölgesine gittiğimde bir anda karşımda çok sayıda yılkı atını gördüm. Gördüğüm manzara beni gerçekten büyüledi. Doğanın ortasında yılkı atı sanki doğanın onlara sunduğu özgürlükle dans edercesine karşımda koşturuyorlardı. Harika bir manzaraydı. Hatta bazılarının bana poz verdiklerini bile düşündüm. Dronu fark edip koşturmaları doyumsuz bir manzara sundu. Yetkililerden de kış aylarında yem sıkıntısı çeken yılkı atları için tedbir almalarını istiyorum" dedi.

YORUMLAR

  • adil 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah Askerlerimizden razi olsun süper bir görüntü onlar sayesinde hem insanlar, hem hayvanlar rahat etti ve adi mahlukatlardan kurtuldu o Bölge..
    Cevapla
  • Mutlu 3 yıl önce Şikayet Et
    Atları böşwerinde orda askerler dönüyor çok zor orda görew yapması hep soguk orası az askerleri çekinde halk görsün nasıl nöbet tutulduğunu hangi şartlarla uğraştıklarını görsünler ki kıymetebilsinler kardeşlerimin orda hakkı ödenmez hiç birinin
    Cevapla
  • Mert 3 yıl önce Şikayet Et
    Burda zaten askerin emeği anlatılmış, başarısı söylenmiş, neyin kafasını yaşıyorsun?
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.