Hakkari

Yanlışlıkla alıp ekti, ilçeyi yeni bir meyveyle tanıştırdı

09:45 03 Kasım 2022 10 Yorum Var
Yanlışlıkla alıp ekti, ilçeyi yeni bir meyveyle tanıştırdı

Hakkari Derecik'te bir vatandaş 4 yıl önce aldığı armut fidanları Trabzon hurması çıkınca bu meyvenin yetiştiriciliğini yapmaya başladı.



Derecik ilçesine bağlı Koryürek köyünde yaşayan Beşir Yılmaz, bahçesinde yetiştirdiği meyve ağaçlarını çoğaltmak için 4 yıl önce 20 adet armut fidesi aldı. Bahçenin değişik alanlarına fidanları diken Yılmaz, ilerleyen yıllarda 2 fidanın yapraklarının armut diye aldığı diğer fidanlardan farklı olduğunu gördü. Yılmaz, yaptığı araştırmalar sonucu 2 fidanın halk tarafından ‘cennet hurması’ diye bilinen Trabzon hurması olduğunu belirledi.

Özenle yetiştirdiği hurma ağaçlarından bu yıl ikinci defa hasat yapan Beşir Yılmaz, "Bahçemde armut, elma ve nar ağaçları var. Bahçenin boş olan yerlerine meyve ağacı dikme kararı aldım. Armut fidanı diye aldık, değişik yaprak verince armut olmadığını fark ettik. Daha sonra Derecik ilçesinde hiç rastlamadığımız bir meyve vermeye başladı. Biz de bunu araştırdık, Trabzon hurması bir diğer adıyla ‘cennet hurması’ olduğunu öğrendik. Cennet hurması oldukça lezzetli ve faydalı bir meyve olsa da ülkemizde bu meyvenin tadını dahi bilmeyen birçok kişi var. Biz de daha yeni yeni tadına baktık. Cennet hurması vitamin ve mineraller açısından oldukça zengin bir meyvedir. Bu ağaç her yerde yetişmiyor. Özellikle ülkemizde daha çok Karadeniz Bölgesinde yetişiyor. Derecik ilçemizde meyve vermesi bizi oldukça sevindiriyor” dedi.

YORUMLAR

10 Yorum Var
  • Musa Cizre 1 yıl önce Şikayet Et
    Belki 10-15 yıldır Cizre'deki bahçemizde yetişiyor.
    Cevapla
  • Vandan Nahide 1 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH nasip etmiş almış ne güzel toprağını sevmiş . Meyveleri bol emeği verimli olsun .Vanada gelsin nasibimizde varsa alalım kazancıbol bereketli olsun AMİN İnşallah
    Cevapla
  • Van Gölü 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah bol kazançlar versin türkiyemizin her tarafı cennet kokuyor
    Cevapla
  • Ahmet koç 1 yıl önce Şikayet Et
    İnsanlık arar isen dereceye git misafir perdelik istersen dereceye git imanı bütün isan görmek istesen dereceye git dedik vatan evladı nı görmek istersen yine dereceye git ben 17 yıl onların ekmeğini yedim rabbim bunlar gibi lerin sayısını artırsın inşallah
    Cevapla
  • yıldız 1 yıl önce Şikayet Et
    Kızım orada görev yapıyor İlk gittiğinde 2 gün derecikli insanların evinde kaldı Allah razı olsun
  • Sevket 1 yıl önce Şikayet Et
    Yeterki insanoğlu gayret etsin Allah bolluk ve bereketli etsin Derecikte herşey yetisiyormus oda sizlerin guzelliginiz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.