Hakkari

8 kilometreyi 2 saatte aştılar, küçük Yakup'u paletli ambulansla hastaneye yetişirdiler

16:24 03 Şubat 2023 1 Yorum Var
8 kilometreyi 2 saatte aştılar, küçük Yakup'u paletli ambulansla hastaneye yetişirdiler

Hakkari'nin Şemdinli'de, merkeze 8 kilometre uzaklıktaki Altınsu köyünde yaşayan ve yüksek ateş şikayeti olan engelli çocuk Yakup Elmas'a (15), paletli ambulansla zorda olsa ulaşılarak hastaneye götürüldü.

Hakkari'nin Şemdinli ilçe merkezine 8 kilometre uzaklıkta bulunan Altınsu köyünün İncesu Mahallesi’nde ikamet eden ve yüksek ateş şikayeti olan engelli Yakup Elmas (15) için ailesi 112 Acil Çağrı Merkezi'nden yardım istedi.

AİLENİN YARDIM İSTEĞİNİ DUYAR DUYMAZ HAREKETE GEÇİLDİ

Hemen harekete geçen sağlık ekipleri, 2 gündür etkili olan kar yağışından dolayı yolları kapalı olan mahalleye paletli ambulansla gitmek üzere yola çıktı.

ZORDA OLSA KÜÇÜK YAKUP'A ULAŞTILAR

8 kilometrelik yolu 2 saatte aşabilen ekipler, yaptıkları ilk müdahalenin ardından hasta Yakup Elmas’ı paletli ambulansla Şemdinli Devlet Hastanesine ulaştırdı. Engelli çocuk tedavi altına alınırken, ailesi ise fedakar sağlık çalışanlarına teşekkür etti. 

BAKAN KOCA'DAN OLAYLA İLGİLİ AÇIKLAMA GELDİ

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca resmi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Şemdinli’ye bağlı bir köyde yaşayan 14 yaşındaki engelli hastamız için alınan çağrı üzerine seferber olan ekiplerimiz yolu kapalı ve çığ tehlikesi olan köye paletli ambulansla 2 saatte ulaştı. Yapılan ilk müdahale sonrası hastamız Şemdinli Devlet Hastanesine nakledildi." ifadelerine yer verdi.

YORUMLAR

1 Yorum Var
  • kale55 1 yıl önce Şikayet Et
    devlete teşekkür olarak oyları gene hdp ye virirsiniz tabi
    Cevapla
  • Şemdinli 1 yıl önce Şikayet Et
    Devlet demek ak parti demek değil HDP bu ülkenin meşru meclis çatısında siyasi partidir
    İlk beğenen sen ol
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.