Hakkari

Hakkari'de 300 koyun birbirini ezerek öldürdü

17:01 16 Eylül 2023 31 Yorum Var
Hakkari'de 300 koyun birbirini ezerek öldürdü

Hakkari'nin Aksu köyünde kurtların saldırısı sonucu korkuya kapılan 300 koyun birbirlerini ezerek telef oldu.

Edinilen bilgiye göre olay, kent merkezine 90 kilometre mesafede bulunan Aksu (Binevşa) köyüne bağlı Çiçekli mezrasında meydana geldi. İlkbahar mevsiminde Batman’dan Hakkari’ye gelen Abdullah Erden isimli göçere ait koyun sürüsüne iddiaya göre sabah saatlerinde kurtlar saldırdı. Çoban köpeklerinin durumu fark etmesiyle kurtlar ile köpekler arasında boğuşma yaşandı. Bu esnada korkuya kapılan koyun sürüsü tepelik alandan atlamaya ve birbirini ezmeye başladı. Yaşanan olayda 300 koyun telef olurken yüzlercesi de yaralandı.

Zararının 2 milyona yakın olduğunu belirten Batmanlı göçer Abdullah Erden, ”Hayvanlarımızı otlatmak için Hakkari’nin yaylalarına getiriyoruz. Bende sürümü her yıl olduğu gibi ilkbaharda Aksu köyü yaylalarına getirdim. Yaklaşık 4 aydır bu yayladayım. Sabah saatlerinde kurtlar sürüye pusu kurmuştu. Sürü köpeklerimde fark edince sürüye yakın boğuşma yaşandı. Korkuya kapılan sürü tepeden hızla aşağı koştu. Bizler de kurtların peşine düştük. Koyun sürüsünün tepeden inerken birbirini ezdiğini fark ettik. Sürümden 300’ü altta kalarak telef oldu. Birçok hayvanım da sakatlandı. İlk defa bu denli büyük bir zararımız oldu. Kurtlar ile sürekli karşılaşmışızdır. Böylesini görmedik. Yayla sezonu kapandı gider ayak bu olayı yaşadık. Hepsi de süt hayvanıydı. Zararım 2 milyon TL’nin üzerinde. Yetkililerden zararımın karşılanmasını istiyorum” diye konuştu.

YORUMLAR

31 Yorum Var
  • piyade 7 ay önce Şikayet Et
    Mü'min'in yitirdiği malı sadakadır, inşallah bu kardeşimiz de mü'mindir. Güneydoğuda görev yaptım , dindarı çok fazlaca olan yerler.
    Cevapla
  • Süleyman 7 ay önce Şikayet Et
    Devlet senin hayvanlarından mesul değil, sen mesulsün.
    Cevapla
  • misafir 7 ay önce Şikayet Et
    Devlete vergini verdin mi. Sigorta yaptın mı. Devlet karşılasın. Benim de ayakkabım yırtıldı kaldırımda belediye karşılasın.
    Cevapla
  • gardass 7 ay önce Şikayet Et
    şeyyi kalkan hep devle2t iyi yav tüyü bitmemişin hakkını nasıl yiyecen veya senin zararını karşılarsa devlet nasıl ödeyecek söylermisin
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    Zarar edince devlet karşılasın, kar edince de ben fazla kazandım fakir fukara paylaşayım diyormusun, sigortan varmı, yok. Malının zekatını verdinmi? O da yok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.