Hakkari

Telef olan ineğine sarılıp saatlerce ağlamıştı! 7 inek 5 buzağı sahibi oldu

14:25 25 Temmuz 2026 15 Yorum Var
Telef olan ineğine sarılıp saatlerce ağlamıştı! 7 inek 5 buzağı sahibi oldu

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde, ailesinin tek geçim kaynağı olan ineği uçurumdan düşerek telef olan 7 çocuk annesi Ayni Özbek’e, basında yer alan haberlerin ardından yardım eli uzatıldı. Özbek ailesi, 7 inek 5 buzağı sahibi oldu.

Yüksekova ilçesine bağlı 30 kilometre mesafedeki Yeniışık köyünde yaşayan Ayni Özbek, 200 metrelik uçurumdan yuvarlanarak telef olan ineğine sarılarak ağladığı anlar gündeme taşındı. 

Yapılan haberlerin ardından harekete geçen Yüksekova Kaymakamlığı ve hayırsever vatandaşlar, aileye büyük bir destek sağladı.

Bir ineği telef oldu, 7 inek, 5 buzağı sahibi oldu.

Başlık parasını duyan kulaklarına inanamadı! 5 yıldır biriktirmeye çalışıyor Başlık parasını duyan kulaklarına inanamadı! 5 yıldır biriktirmeye çalışıyor

3 çocuk annesi Bedriye, 4 gündür kayıp! Şüphe silsilesi 3 çocuk annesi Bedriye, 4 gündür kayıp! Şüphe silsilesi

Türkiye günlerce bu olayı konuştu! 7 yıllık esaret... Şüpheli babaanne konuştuTürkiye günlerce bu olayı konuştu! 7 yıllık esaret... Şüpheli babaanne konuştu

Yılanlı ev kâbusu! İstila ettiler... Geceleri uyumak haram oldu Yılanlı ev kâbusu! İstila ettiler... Geceleri uyumak haram oldu

7 İNEK, 5 BUZAĞI SAHİBİ OLDU 

Yüksekova Kaymakamı Volkan Hülür, eşi Kübra Hülür ve Yüksekova İlçe Tarım ve Orman Müdürü Murat İnan ile birlikte Yeniışık köyüne giderek Özbek ailesini ziyaret etti.

Ziyarette, Kaymakamlık ve hayırseverlerin katkılarıyla temin edilen 7 inek ve 5 buzağı olmak üzere toplamda 12 büyükbaş hayvan aileye teslim edildi.

 

"DEVLETİMİZİN ŞEFKATLİ ELİ HER ZAMAM VE HER İNSANIMIZIN ÜZERİNDEDİR"

Ziyarette açıklamalarda bulunan Yüksekova Kaymakamı Volkan Hülür, konunun devletin en üst kademelerinde ve toplum nezdinde yakından takip edildiğini belirterek, şöyle konuştu: 

"Devletimiz, sosyal devlet anlayışının bir gereği olarak, nerede bir mağduriyet veya ihtiyaç varsa tüm imkânlarıyla vatandaşının yanındadır. Ayni teyzemizin yaşadığı talihsiz olayı ve üzüntüyü haber alır almaz Valimizin talimatlarıyla derhal harekete geçtik. Konunun basına yansımasının ardından Bakanlarımız ve bakan yardımcılarımız da bizzat bizleri arayarak süreç hakkında bilgi aldılar. Ayni teyzemize selamlarını ileterek, mağduriyetin giderilmesi hususunda ne gerekiyorsa yapılması yönünde talimatlarını verdiler. Hem devletimizin imkânları hem de kadirşinas hayırseverlerimizin desteğiyle teyzemize 7 inek ve 5 buzağı olmak üzere toplam 12 büyükbaş hayvan teslim ettik. Bir ailemizin geçim kaynağını kaybetmesine, teyzemizin gözyaşı dökmesine gönlümüz razı gelemezdi. Devletimizin şefkat eli her zaman ve her insanımızın üzerindedir." 

"DEVLETİMİZE VE VESİLE OLAN HERKESE DUA EDİYORUM"

Yeni hayvanlarına kavuşmanın büyük mutluluğunu yaşayan Ayni Özbek ise desteğini esirgemeyen Yüksekova Kaymakamlığına, hayırseverlere ve sesini duyuran basına teşekkür ederek, "Gözüm gibi baktığım, çocuklarımın ve torunlarımın nafakasını çıkardığım ineğim uçurumdan düşüp ölünce ciğerim yandı. O an ne yapacağımı, çocuklarımı nasıl geçindireceğimi bilemedim. Allah razı olsun, sesimizi duydular ve bize el uzattılar. İneğimi kaybettiğimde dünyam başıma yıkılmıştı ama şimdi bana verilen hayvanlarla dünyalar benim oldu. Devletimize, kaymakamımıza ve vesile olan herkese dualar ediyorum." dedi

Yapılan yardımlarla birlikte Özbek ailesinin mağduriyeti tamamen giderilirken, köy halkı da gösterilen hassasiyet ve dayanışmadan dolayı İlçe Kaymakamlığına, ilgili kurum amirlerine ve hayırseverlere teşekkür etti.

YORUMLAR

15 Yorum Var
  • Misafir 28 dakika önce Şikayet Et
    amin
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Misafir 32 dakika önce Şikayet Et
    O anneye güzel birde ahir yapın sayın kaymakamım teskkur ler
    Cevapla
  • Misafir 33 dakika önce Şikayet Et
    Bir devleti devlet yapan millettir. Aziz devletimizde tabiki halkına sahip çıkacaktır.
    Cevapla
  • Oumar 41 dakika önce Şikayet Et
    Devletimiz var olsun. Rabb'im başımızdan eksik etmesin.
    Cevapla
  • Misafir 41 dakika önce Şikayet Et
    helal olsun devletimize Allah onları başımızdan eksik etmesin inşallah işte biz buyuz el birliği ile selamlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.