Hatay

Talasemi Federasyonu Genel Başkanı Kılıç:

17:46 27 Ağustos 2015
Talasemi Federasyonu Genel Başkanı Kılıç:

Talasemi Federasyonu Genel Başkanı Ali Kılıç, "Hastalarımız için gerekli olan kanı bulmakta sıkıntı yaşıyoruz. Kan bu hastalıkta sürekli bir ihtiyaçtır. Bu noktada bilincin artırılması için toplumumuzu kan bağışına teşvik ediyoruz" dedi.

Kılıç, Antakya'da bir restoranda Hatay Talasemi ve Orak Hücre Anemi Hastalıkları Derneği (HATODER) Başkanı Burhan Kerimoğlu ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi.

Kılıç, burada yaptığı konuşmada, ülke genelinde federasyonlarına bağlı 26 derneğin bulunduğunu ve birlikte önemli çalışmalar yürüttüklerini belirtti.

Türkiye'de yaklaşık 8-12 bin talasemi hastası ve 1,5 milyon civarında da taşıyıcı bulunduğunu ifade eden Kılıç, şöyle devam etti:

''Hatay gerek hasta potansiyeli noktasında gerekse de diğer alanlarda bizim için çok önemli bir ilimizdir. Şu anda 2 bin 17 hasta bulunmaktadır. Bu anlamda Hatay Talasemi ve Orak Hücre Anemi Hastalıkları Derneği ile ciddi anlamda çalışmalar yapmaktayız. Türkiye'de talasemi ve orak hücre anemisi hasta doğumunu sıfıra indirmek ve mevcut hastaların hayat standartlarını artırmak, sosyal sorunlarını çözmek için çalışıyoruz. Kızılay ve Sağlık Bakanlığı ile de ciddi çalışmalar yürütüyoruz. Toplumumuzdan özellikle kan bağışı noktasında duyarlılık bekliyoruz. Hastalarımız için gerekli olan kanı bulmakta sıkıntı yaşıyoruz. Kan bu hastalıkta sürekli bir ihtiyaçtır. Bu noktada bilincin artırılması için toplumumuzu kan bağışına teşvik ediyoruz.''

Kılıç, Türkiye'de bulunan çok sayıda Suriyeli'nin talasemi hastası olduğunu ve onlara yönelik de Sağlık Bakanlığı ile projeler hazırladıklarını kaydetti.

HATODER Başkanı Burhan Kerimoğlu da dernek olarak federasyonun çalışmalarına birlik ve beraberlik içerisinde destek olamaya devam edeceklerini söyledi.

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.