Hatay

Suriyelilere yardımlar sürüyor

10:46 10 Eylül 2015
Suriyelilere yardımlar sürüyor

Dünya Şehit Çocukları Vakıfı, Hatay'da bulunan bin Suriyeli sığınmacıya yardımda bulundu

Dünya Şehit Çocukları Vakfı, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Hatay'da kendi imkanlarıyla kiraladıkları evlerde kalan bin Suriyeli sığınmacıya gıda, nakdi, giyim ve beyaz eşya yardımda bulundu. 

Vakıf Temsilcisi Emine Köse, AA muhabirine yaptığı açıklamada vakıflarının Hatay'da Suriyeli yetim çocuklara ve ailelerine yönelik her ay düzenli olarak ihtiyaçlarına göre yardımda bulunduğunu belirtti.

Suriyeli yetim çocukların ve ailelerinin her zaman yanında olduklarını ifade eden Köse, "Vakfımız Suriye'de babaları ölmüş çocuklara ve ailelerine yönelik elinden gelen yardımı sürdürüyor. Antakya'da vakfımız bünyesinde açılan Dünya Şehit Çocukları Okulu'nda yetimlerin Suriye'de yarım kalan eğitimlerini devam etmelerini sağlamasının yanı sıra, ailelerine de yardım elini uzatıyoruz. Son bir ay içerisinde bin Suriyeliye kişi başı 100 Türk Lirası nakdi yardımın yanında 45 aileye buzdolabı, 35 vantilatör, 40 çamaşır makinesi ve 4 bin 200 kişiye de giyim yardımda bulunduk" diye konuştu.

Köse, vakıflarının ayrıca yaklaşan Kurban Bayramı'nda Suriyeli sığınmacıları unutmayacağını, tespit edilen ailelere kurban hissesi dağıtılacağını kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.