Hatay

Bayırbucak Türkmenlerine bayram yardımı

15:42 15 Eylül 2015
Bayırbucak Türkmenlerine bayram yardımı

Adana Dosteller Derneği, sınır ötesindeki Bayırbucak Türkmenlerine, kurbanlık koyun ile inek alınması için para, gıda ve kıyafet yardımında bulundu

Adana Dosteller Derneği tarafından, Suriye'nin Bayırbucak Türkmen Bölgesi'ndeki halka, kurbanlık koyun ile inek alınması için para, 2 tır bayramlık malzeme yardımı yapıldı. 

Suriye Türkleri Derneği Yardım Dağıtım Sorumlusu Muhammed Kömürcü, AA muhabirine, derneğin, 3 yıldır kendilerinin yanında olduğunu, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde de kendilerini unutmadığını kaydetti. 

Adana'dan gönderilen 2 tır yardım malzemesinin Yayladağı sınırından, sınır ötesine geçirildiğini belirten Kömürcü, "İçerisinde, 5 bin parça kıyafet ve ayakkabı, bin 500 koli çocuk maması, 200 koli kumanya, 100 yeni doğan bebek seti ve kırtasiye malzemelerini teslim aldık. Ayrıca, dernek tarafından, Türkmen köylerine dağıtılmak üzere 35 kurbanlık koyun ve 3 inek alınmak üzere para gönderildi. İneklerimiz, Türkmen köylerinde beslenecek ve sütü bölgedeki ihtiyaç sahibi, yetim çocuklara dağıtılacak" ifadelerini kullandı.

Kurban Bayramı öncesi yapılan bu yardımların çok anlamlı olduğunu vurgulayan Kömürcü, her zaman yanlarında olan Türkiye'ye, Adana Dosteller Derneği ve hayırseverlere minnettar olduklarını söyledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.