Hatay

Terör saldırılarına tepkiler

16:17 18 Eylül 2015
Terör saldırılarına tepkiler

Hatay'ın İskenderun ilçesinde şehitler için gıyabi cenaze namazı kılındı

İskenderun ilçesinde cuma namazının ardından şehitler için gıyabi cenaze namazı kılındı. 

Merkez vaizi Mehmet Altunal, terör saldırılarında şehit olan asker ve polisler için İskenderun Kaptan Paşa Camisi'nde, gıyabi cenaze namazı kıldırdı.

Namazdan sonra Milli İrade Platformu adına açıklama yapan İnsan Hak ve Hürriyetleri İskenderun Şube Başkanı Ahmet Yetim, terör örgütünün, hükümetin Çözüm Süreci yaklaşımını da istismar ederek Kürt halkı üzerinde baskı kurmak için inançlı insanları geçmiş yıllarda şehit ettiğini hatırlattı.

Bölücü ve işbirlikçi örgütün bu saldırılarıyla milletin birlik ve beraberliğine, özellikle de Türk-Kürt kardeşliğine darbe vurmak istediğini belirten Yetim, şunları kaydetti:

"Bu eli kanlı örgüt, Türkiyemizi kaos ortamına çekmek istemiştir. Birkaç münferit olay dışında örgüt bu amacına şükür ki ulaşamamıştır. Şunu unutmayalım ki Gezi olaylarını bahane ederek ülkemizde Alevi-Sünni savaşı çıkartmak isteyen emperyalist ve siyonist mihraklar, şimdi de Türk-Kürt savaşına başlamıştır. Devletimize çağrımız şudur, son yıllarda Kürt kökenli vatandaşlarımıza demokratik haklarının birer birer verilmeye başlamasını olumlu bir gelişme olarak görüyor ve bu demokratik adımların devam etmesini diliyoruz. " 

Yetim, açıklamasında Çözüm Süreci'nde yapılan bazı hatalardan dönülmesini, bunlardan ders çıkarılmasını ve bölücü örgütle onun siyasi uzantısının yaptığı istismarların önünün alınmasını talep etti.

Yetim, "Bazı medya kuruluşlarının kirli emel taşıdıklarını, terör örgütünü nasıl koruyup kolladıklarını görüyor, bu tavırlarını esefle kınıyoruz. Türkiye, nice oyunları bozdu, Allah'ın izni, milletimizin güçlü iradesiyle yine bozulacaktır" dedi. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.